SUPERSPORT HNL

Galerija |Šok na Rujevici! Rijeka u sjajnoj atmosferi protiv Osijeka imala tri boda u džepu sve do posljednje minute sudačke nadoknade

Idi na originalni članak

Svi oni koji su današnje sunčano nedjeljno poslijepodne odlučili provesti na Rujevici nisu pogriješili – u sjajnoj navijačkoj atmosferi gledali su utakmicu koja je ponudila baš sve ono zbog čega volimo nogomet!

Oglas

RIJEKA – OSIJEK 1:1 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 27. kola SuperSport HNL. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 5.864.

Strijelci: 1:0 Frigan (37, 11m), 1:1 Žaper (90+4)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Dilaver, Grgić, Selahi, Hodža, Janković, Vukčević, Marin, Frigan

OSIJEK: Malenica – Gržan (37- Fiolić), Barišić, Omerović, Jurčević, Žaper, Nejašmić, Caktaš, Jugović, Lovrić, Mierez

Rijeka je u važan derbi s Osijekom krenula furiozno! Disciliniranim i požrtvovnim presingom već na suparničkoj polovici bijeli su zagospodarili terenom i onemogućili igračima Osijeka da se snađu na ‘brzom’ travnjaku Rujevice.

Takav pristup mogao je rezultirati vodstvom već u 3. minuti da je Antonio Marin bio samo malo prisebniji i precizniji. Bila je to odlična akcija bijelih: Hodža je presjekao loptu, ušao u kazneni prostor i lijepo proigrao Marina koji je ostao sam na šest metara.Snaž.no je ‘odapeo’ po lopti, no ona je otišla preko vrata koja je branio Malenica.

U 8. minuti ipak su do prilike došli i gosti – Caktaš je ostao s loptom na desnoj strani kaznenog prostora, Mierez je bio sam pred golom ali Caktaš se odlučio na udarac kojega je lako ukrotio Labrović.

Labrović je i danas ulijevao sigurnost momčadi i ukrotio nekoliko vrlo opasnih udaraca gostiju. U 10.minuti Lovrić je prošao Galešića i izbio sam pred gol. Labrović je skratio kut, Lovrić odigrao prema Jugoviću koji nije uspio dobro pucati.

U 20. minuti vidjeli smo brzu kontru Osječana. Lovrić je proigrao Caktaša koji je pucao s 12 metara s desne strane kaznenog prostora, ali Labrović je odlično reagirao!

Od tog trenutka bijeli su ponovno preuzeli inicijativu što ih je dovelo u rezultatsku prednost u 30. minuti – Grgić je proigrao Frigana koji se iskosa sjurio u kazneni prostor i ubacio. Lopta je na putu u peterac pogodila Žapera u ruku i Strukan je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Nakon kratke pauze zbog protresta gostiju, Frigan je izveo kazneni udarac. Učinio je to majstorski i Rijeka je povela 1:0!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U 42. minuti vidjeli smo možda i najljepšu akciju na utakmici. Sjajnu dugu loptu prema lijevoj strani riječkog napada uputio je Frigan, Malenica je istrčao daleko s gola no ne prije Marina. Marin ga je pokušao prebaciti ali lopta je, nažalost, otišla pored gola.

Veliku nogometnu bitku i nadmudrivanje vidjeli smo i u drugom poluvremenu. Prvu veliku priliku imali su gosti. U 52. minuti opasno je ubacio Jugovića, Fiolić je vrlo dobro tukao glavom no lopti se na putu u mrežu ispriječio požrtvovni Galešić koji je panterskom reakcijom izbio loptu s gol crte.

U 74. minuti Princeje sjajno dugom loptom ubacio za nadolazećeg Frigana, ali napadač Rijeke nije dobro zahvatio loptu na 11 metara i promašio je gol.

U 87. minuti umalo šok na Rujevici. Nakon jednog udarca Mierez je skrenuo loptu a Labrović odličnom reakcijom sačuvao mrežu!

Idiličnu nedjelju ipak je pokvario sam rasplet susreta: u 4.minuti sudačke nadoknade nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Žaper je pogodio glavom za veliki bod Osječana.

Exit mobile version