OBJAVIO DINAMO

ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Jakirović napustio Rijeku i preuzima kormilo Dinama

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske momčadi, a na klupi svojega novog kluba debitirat će u četvrtak, 25. kolovoza, protiv Sparte iz Praga

Dinamo je potvrdio da će Sergej Jakirović biti novi trener Dinama.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Gospodin Sergej Jakirović novi je glavni trener Dinama. Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske momčadi, a na klupi svojega novog kluba debitirat će u četvrtak, 25. kolovoza, protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play-offa Europa lige.

S novim trenerom dolazi i novi stručni stožer koji je i do sada surađivao s gospodinom Jakirovićem u Rijeci.

Trenersku je karijeru počeo u Sesvetama, nastavio u Gorici s kojom je u sezoni 2018/’19. zauzeo peto mjesto u Prvoj HNL. Nakon kratke epizode u Mariboru načinio je podvig s mostarskim Zrinjskim kojeg je u sezoni 2021/’22. deoveo do naslova prvaka Bosne i Hercegovine s čak 27 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Tuzla City. Od studenog prošle godine Jakirović je bio na klupi Rijeke.

Novom treneru želimo puno sreće i uspjeha na klupi prve momčadi Plavih.”, objavili su iz Dinama.

Ogorčenje među navijačima i pristalicama bijelih

Navijači Rijeke sigurno će s velikim ogorčenjem dočekati ovu vijest koja je, nažalost, najprije stigla s Maksimira dok izjavu s Rujevice tek očekujemo.

Sve ovo događa se nakon sjajnog ulaska bijelih u sezonu i nakon pet uzastopnih pobjeda Rijeke u svim natjecanjima.

Jakirović je još jutros vodio trening nogometaša Rijeke da bi ‘kao grom iz vedra neba’ danas rano poslijepodne odjeknula ova vijest, i to najprije iz redova ‘modrih’.

I sve to u najgori trenutak po HNK Rijeku, uoči važnog europskog ispita – Rijeku već u četvrtak očekuje utakmica u Lilleu protiv istoimenog domaćina, u okviru play-offa Konferencijske lige!

Ispod objave o odlasku Jakirovića na službenom Facebook profilu Riportala već se nižu deseci komentara navijača Rijeke koji nimalo ne štede bivšeg trenera Rijeke zbog njegove “izdaje”.

“Izdajico”, “Pare pare pare”, “Bu..lo”, ne štede bivšeg trenera Rijeke neki navijači dok mu nekolicina njih ipak odaje priznanje što je u prošloj, proljetnoj polusezoni doslovce spasio Rijeku i izvukao ju iz rezultatskog ponora.

“Mogao je barem odraditi dvije utakmice s Lilleom pa onda u reprezentativnoj pauzi otići”, jedan je od trezvenijih komentara na Riportalovu facebook profilu.

S nestrpljenjem iščekujemo objašnjenje s Rujevice!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari