ŠOK PA ŠOK PA POBJEDA! Vešović “poderao” mrežu Slavena na isteku utakmice i donio novi trobod!

U jednoj od najuzbudljivijih i najnapetijih utakmica ove sezone Rijeka je gubila pa povela pa došla do pobjede u 86. minuti eurogolom Vešovića. Hoće li srce izdržati sve ovo do lipnja i kraja prvenstva…

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 3:2 (1:1)

RIJEKA – Utakmica 25. kola MaxTV Prve lige. Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 5.360. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: Tadić (14), Andrijašević (34), Jovičić (51, ag), Heber (71), Vešović (86)

RIJEKA Prskalo – Ristovski, Kulušić, Elez (Šofranac, 55), Zuta – Bradarić, Mišić – Vešović, Andrijašević, Bezjak (Matei, 82) – Gavranović.

SLAVEN BELUPO Blažević – Purić, Katić, Jovičić, Aliti – Burić, Stevanović – Bouadla, Christensen, Tadić – Heber.

Nova prvenstvena utakmica Riječana puna uzbuđenja pa slobodno možemo reći i šokova za naviječe Bijelih! Nogometaši Rijeke pobijedili su Slaven Belupo a  do nova tri boda i četiri boda prednosti ispred Dinama, stigli su novim preokretom. Poveli su naime gosti u 14. minuti golom Tadića, Rijeka je golom Andrijaševića i autogolom Jovičića na samom početku drugoga poluvremena povela, i dok su Riječani podsvjesno već bilježili novi trobod uslijedio je novi šok.

U 72. minuti korner za goste s desne strane njihova napada, Ivanovski je s prve vratnice loptu prebacio do usamljenog Hebera na drugoj vratnici kojem nije bilo teško matirati Prskala. Došla je ta lopta do Hebera u jedinoj mogućoj putanji i uz dosta sreće, no svejedno gol ide na dušu domaće obrane.

Preostalo je još dvadesetak minuta za Bijele da pokušaju postići treći i pobjedonosni zgoditak. Srce je ubrzano kucalo sve do 86. minute, a onda je umalo eksplodiralo!

Tada je na jednu odbijenu loptu na samoj ivici šesnaesterca (izborio ju je Franko Andrijašević velikom upornošću i borbenošću!) natrčao Vešović i majstorskim, snažnim i preciznim udarcem “poderao” mrežu iza Blaževića! Eurogol vrijedan pobjede, nova tri boda a možda i konačnog trijumfa u prvenstvu! Golčinu Vešovića možete pogledati OVDJE.

A u 90.  vratnica za goste! Teško se oteti dojmu, ne samo nakon ove utakmice,  da se neke momčadi u HNL-u “bacaju na glavu” kada igraju protiv Rijeke, dok nekim drugim prvenstvenim utakmicama prilaze sa stavom “pomalo”…

Po isteku utakmice neviđeno slavlje na Rujevici! Momčad i navijači odavno su “jedno tijelo”, tako da ni ova utakmica nije mogla bez epiloga pod Armadinom tribinom, zajedničke pjesme i skandiranja. Samo Rijeka!

Početak nije bio obećavajući

Slaven je uspio povesti iz prve prilike. Christensen je gurnuo loptu za Tadića koji je ušao u kazneni prostor, uspio izdržati duel s Elezom i poslao loptu pored Prskala – 0:1.

I to je bilo sve od Slavena u prvom poluvremenu. Rijeka je krenula po izjednačenje. U 20. minuti Bezjak i Andrijašević bili su zamalo prekratki nakon oštrog ubačaja Vešovića.

Dvije prilike imao je i Roman Bezjak (23′, 32′), ali izostala je završnica. U 27. minuti Andrijašević je lijepo odigrao za Gavranovića čiji je udarac s ruba kaznenog prostora efektno obranio Blažević.

Pritisak se isplatio u 34. minuti

Zuta se sjajnim potezom riješio pratnje na lijevom boku, preciznim ubačaje, naciljao Andrijaševića koji je poentirao glavom – 1:1.

Rijeka je do kraja prvog poluvremena mogla i povesti, Gavranović se riješio pratnje dvojice braniča u kaznenom prostoru, ali udarac nije bio precizan.

Ipak, Rijek povela u 51. minuti. Mišić je oštro ubacio, Jovičić nespretno reagirao i poslao loptu preko vratara Blaževića u vlastitu mrežu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari