SUPERSPORT HNL

Sopić odmarao prvotimce za finale Kupa, Rijeka poražena u Varaždinu

Sopić se postavom u Varaždinu i formalno orijentirao isključivo na finale Kupa koje počinje u srijedu u Maksimiru prvom utakmicom protiv Dinama

VARAŽDIN – RIJEKA 3:1 (2:1)

VARAŽDIN – Stadion Varteks. Utakmica 34. kola Supersport HNL-a. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 2654.

Strjelci: 1:0 Drožđek (17), 2:0 Šego (30), 2:1 Janković (44), 3:1 Drožđek (60)

VARAŽDIN: Zelenika – Škaričić, Nekić, Ba – Vukčević, Postonjski, Lusavec, Boršić – Mitrovski, Šego, Drožđek

RIJEKA: Labrović – Veiga, Dilaver, Galešić, Čabraja – Selahi – Bogojević, Petrović, Janković – Marić, Obregon

Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Varaždina rezultatom 3:1 u 34. kolu SuperSport HNL-a. Individualne pogreške skupo su stajale Bijele čije su baš sve propuste kaznili agilni domaćini.

Utakmica je počela obostrano otvoreno, s nekoliko obećavajućih situacija Rijeke i inicijativom koja nije slutila da će Varaždin povesti. Kada se činilo da Bijeli ubacuju u višu brzinu ukazao se Domagoj Drožđek koji je u 17. minuti pokupio jednu loptu koju obrana nije uspjela očistiti i iskosa s desne strane neobranjivo pogodio suprotni gornji kut – 1:0.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka je već dvije minute kasnije imala tri stopostotne prilike za vratiti se u utakmicu. Najrpije je Obregon proigrao Marića čiji je udarac iskosa s lijeve strane Zelenika sjajnom reakcijom odbio u korner. Nakon ubačaja iz kuta Jankovića na prvoj vratnici bio je Veiga i pucao pod gredu, ali Zelenika je još jednom fantastično reagirao i odbio loptu na noge Galešića čiji je udarac u gol blokirao Lusavec.

U 29. minuti Čaraja je ubacio s lijeve strane, Zelenika krivo procijenio let lopte, ali vrškom prstiju ipak je skrenuo dovoljno da Marić ne uspije reagirati na željeni način.

Već u idućoj minuti Varaždin je poveo 2:0. Rijeka je pokušala organizirati napad, ali (pre)snažna povratna lopta Čabraje i slabije primanje Labrovića omogućili su Šegi da iz blizine pogodi nebranjenu mrežu – 2:0.

Rijeka se nije predala već sve više pritiskala i u 45. minuti smanjila zaostatak. Marić je ubacio s lijeve strane, Ba izbio loptu ispred Obregona, a Janković natrčao i s desetak metara matirao Zeleniku – 2:1.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka je u nastavak ušla s Frukom i Pjacom, već u 47. je Marić pokušao glavom kao najava pritiska Bijelih kojem je nedostajao samo završni pas za probiti dvostruki blok domaćina. S druge strane, ostavljalo je to puno prostora za kontru hitrih ofenzivaca Varaždina. U 50. minuti jednu takvu situacija Mitrovski je zaključio udarcem, ali Labrović je bio dobro postavljen. Ipak, deset minuta kasnije vratar Rijeke je bio nemoćan, Drožđek je primio dubinsku loptu pa snažnim prizemnim udarcem pogodio za 3:1.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Pokušavala je Rijeka do kraja vratiti rezultatsku neizvjesnost, vrtjela loptu oko kaznenog prostora Varaždina, postigla i pogodak (Ivanović) koji je poništen zbog zaleđa i na kraju je morala potpisati poraz.

U 80. minuti pokušao je Fruk s ruba šesnaesterca, no udarac završava na vratnici. Domaćini su u 87. minuti ostali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Vukčević. Samo dvije minute kasnije Rijeka je preko Ivanovića smanjila na 3-2, no nakon intervencije VAR-a gol je poništen zbog zaleđa Obregona.

Standings provided by Sofascore

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari