SP U RUKOMETU Potonuli u završne dvije minute: Njemačka ostavila Hrvatsku bez polufinala

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska se vratila s -3 i povela u završnici, ali Nijemci su u njoj bolje reagirali

Drugo veliko natjecanje zaredom ostajemo izvan borbe za medalje. U samo 48 sati od sigurnih polufinalista, kakvim smo se prozvali nakon Španjolaca, morat ćemo zapeti da bismo ostvarili cilj postavljen prije puta, a to je barem sedmo mjesto.

U utakmici odluke izgubili smo od Njemačke, moglo je završiti i drugačije, ali ovo je bliže realnosti i što se prije pomirimo s tim, bit će nam lakše. Klasik s Francuzima u srijedu, nažalost, neće imati naboj kakav smo priželjkivali. Što je, tu je. Od plakanja nema ništa.

Červarov je izbor za domaćine bila 5-1 obrana s Mandićem naprijed, pa nismo morali mijenjati u napadu. Nijemci standardno s Pekelerom i Wiencekom u sredini, a obojica su već u prvih deset minuta imala po jedno isključenje. Još je i Pekeler kasnije dobio i drugo što je bila dobra vijest za nas.

Za Nijemce loša i što su već u osmoj minuti ostali bez svog prvog izbora na srednjem vanjskog Strobela kojemu je nakon jednog duela sa Stepančićem stradalo koljeno te je na nosilima iznesen s terena.

Mi smo počeli s rotacijama u 15. minuti kada je ušao Slišković i poklonio loptu domaćinima, ali Šego je spasio da nakon 6:4 ne potonemo na -2. Međutim, nije mogao kada smo probali sedam na šest, pa smo shvatili da je bolje da odmah odustanemo.

Suradnja Karačića i Muse bila je naša najbolja akcija dok je Nijemci nisu pročitali, dugo smo bili bez rješenja za njemačku obranu koja nam nije dala ništa prostora s dubokim izlascima, a nismo imali brzine da ih kaznimo. Srećom, tu su agresivnost kažnjavali danski suci i malo smo došli k sebi s tri pogotka u nizu (s 8:10 na 11:10).

Duvnjak nas je zabrinuo kada je izašao šepajući nakon pada u kojemu je koljeno ostalo iza, no kapetan je i s jednom nogom morao biti prisutan na terenu. Za pratiti domaćine trebali smo dobiti Stepančića, što nismo, pa smo krenuli u još jedan pokušaj bez vratara. I dalje je to bilo mučenje, a Njemačka je počela sve lakše dolaziti u pozicije za šut jer joj je to naša obrana dopuštala puno više nego obrnuto.

Saževši sve navedeno, samo je bilo pitanje trenutka kada će nam se odlijepiti. Wiedeu je sve ulazilo i u 46. minuti Lanxess arena je proslavila najvećih +3 (18:15). Onda nam je još počela ispadati lopta iz ruku, pa smo mogli jedino zazvati Šegu s čije smo dvije obrane vratili priključak na gol zaostatka za nadu u završnih deset minuta.
Davor Kovačević

Svjetsko prvenstvo, skupina I, 2. kolo:

Hrvatska – Njemačka 21:22 (11:11)

Hrvatska: Stevanović, Šego; Duvnjak, Stepančić, Vida, Horvat, Karačić, Blažević, Štrlek, Musa, Slišković, Mandić, Vranković, Šipić, Bećiri, Bičanić

Njemačka: Heinevetter, Wolff; Gensheimer, Lemke, Wiencek, Wiede, Pekeler, Weinhold, Strobel, Fath, Groetzki, Hafner, Musche, Bohm, Kohlbacher, Drux

Sedmerci: Hrvatska 1/2 Njemačka 2/3

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Njemačka 10 minuta

”Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari