SRAMOTA! STIGLA POTVRDA – VAŽAN IGRAČ RIJEKE PRESKAČE DINAMO: Disciplinski sudac Prve HNL kaznio Franka Andrijaševića zbog prigovora s tri utakmice neigranja!

Franko Andrijašević je zbog (navodne) rečenice “pusti smrada na miru” kažnjen s tri utakmice zabrane igranja, a naprimjer igrač Intera koji je tijekom utakmice psovao suca riječima ” j…m ti mrtvu familiju u usta ” dobio je svojedobno – dvije utakmice zabrane igranja!

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić donio je neobjašnjivo rigoroznu kaznu na štetu HNK Rijeke, taman toliku da riječki prvoligaš sa snažno izraženim aspiracijama za osvajanjem titule ovogodišnjeg prvaka Hrvatske ostane teško hendikepiran u možda najvažnijem susretu sezone, onom u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva protiv Dinama u Zagrebu.

Naime, Franko Andrijašević, ponajbolji igrač Rijeke ove jeseni, zbog vrijeđanja suca Andreja Burila nakon utakmice sa Slavenom (0:0) kažnjen je s tri utakmice suspenzije, što znači da će vodeća momčad HNL-a biti ozbiljno oslabljena na derbiju kod Dinama 3. prosinca u 18. kolu.

Nakon kraja nedjeljne utakmice Slaven Belupo Rijeka Franko Andrijašević  svom suigraču koji se krenuo rukovati s Burilom rekao je: “Ostavi smrada jednog na miru”. Burilo je to čuo i odmah pokazao crveni karton Andrijaševiću.

Ipak, odluka disciplinskog suca „smrdi“ do neba: Franko Andrijašević je zbog rečenice “pusti smrada na miru” kažnjen s tri utakmice zabrane igranja, što je točno dovoljno da preskoči derbi na Maksimiru protiv Dinama, a radi se o jednoj od najvećih kazni zbog prigovora otkad se igra HNL – blaže kazne izrečene su zbog daleko težih uvreda!

Naprimjer, Marko Kolar (Inter-Zaprešić) koji je svojedobno isključen na utakmici Slaven Belupo-Inter Zaprešić zbog psovanja suca kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna.

Potom, igrač Handžić Kenan isključen tijekom utakmice Segesta-Zagreb zbog toga što je više puta glasno psovao suca utakmice riječima “j…m ti mrtvu familiju u usta “. „Time je počinio prekršaj iz članka 53. Disciplinskog pravilnika HNS te mu se temeljem istog članka izriče kazna zabrane igranja na dvije (2) prvenstvene ili kup utakmice“, objašnjena je svojedobno kazna HNS-ovih disciplinskih tijela.

Prema Disciplinskom pravilniku HNS-a igrač koji se nesportski ponaša prema sucu može biti kažnjen od dvije utakmice suspenzije pa sve do 12 utakmica.

Krenula je i ovime očito „hajka“ na vodeću momčad prvenstva, i Riječani se očito u nastavku MaxTV Prve lige moraju dobro pripremiti i na gadne udarce „ispod pojasa“!

Pored ove odluke, disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić donio je odluku i o pražnjenju sjeverne tribine Poljuda zbog unošenja i uporabe pirotehničkih sredstava, ali i zbog poziva na nasilje skandiranjima navijača. Hajduk će prvu iduću utakmicu u prvenstvu ili Kupu odigrati bez nazočnosti publike, a platit će i 30 tisuća kuna kazne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari