POGLEDAJTE ANALIZU

Video | Stručnjak u studiju RTL Direkta do krajnjih detalja objasnio kako trebamo igrati protiv Brazilaca

Rekao je da imamo 23% šanse za pobjedu protiv glavnog favorita prvenstva

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u petak (16 sati) očekuje dvoboj s Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

U studiju RTL Direkta, gostovao je David Mrknonjić iz SofaScore Hrvatska koji je voditeljici objašnjavao kako Vatreni trebaju igrati protiv Brazila što je potkrijepio fantastičnim podacima.

“Treba uzeti u obzir da igramo protiv impozantne momčadi koja dominira prvenstvom, puno puta su bili prvaci, moramo pokušati igru maksimalno smiriti. Vidjet ćemo koliko je moguće uz ekipu koja voli rasplesanu igru, ideja je umrtviti je, igrati što više kratkih dodavanja između obrane i veznog, što je dobro jer imamo dobar vezni red”, rekao je u uvodu.

‘Duplo smo bolji od ostalih’

Ako izdržimo bez primljenog gola do penala, bit će nam lakše: “Statistički gledano idealno bi bilo da uspijemo odvući utakmicu do penala. Od 1998. naši golmani su obranili sedam penala, druge države su četiri maksimalno. Mi smo za duplo bolji od svih ostalih. Tu sudjeluje i nevjerojatan performans Livakovića, tu smo pri vrhu svijeta. Ide nam na penale i jedanaesterce”, govori Mrkonjić i nastavlja:

“Moramo pokušati kratka dodavanja, neutralizirati, ne smijemo im dopustiti da se rasplešu, u igri na malom prostoru su perfektni, ako krenemo igrati njihovu igru, nemamo šanse. Igramo dosadnu igru, ali je efektivno”, dodaje, a prenosi net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari