SUSJEDSKI DERBI Ovo se ne propušta: u subotu na Krimeji Orijent 1919 – Opatija!

Početak susreta pomaknut je u dogovoru klubova i HNS-a na 14.30 sati kako bi što više ljubitelja nogometa moglo prisustvovati utakmici

U subotu 1. prosinca u 14. 30 sati s centra stadiona na Krimeji krenut će nogometaši Orijenta 1919 i Opatije. Bit će to susret 17. kola Treće lige Zapad, podjednako važan kako zbog značaja bodova tako i zbog tradicionalnog rivalstva dva kluba koja prate vjerne navijačke skupine.

Na Krimeji se očekuje tisuću navijača jer ulaznice idu odlično, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije kojoj su na Krimeji nazočili trener Orijenta 1919 Marin Mikac, veznjak Orijenta 1919 Nino Mohorovičićm branič Opatije Mario Kurilić i Ana Juričević, suradnica Orijenta zadužena za marketing.

Foto: V. Prokić/Sportcom

Naglašeno je kako je ovo posljednja utakmica ove polusezone i zbog toga obje momčadi žele otići na ziumsku stansku s povoljnim rezultatom.

Cilje nogometaša Orijenta 1919 je jasan: dočekuju Opatiju sa željom da nastave pobjednički niz i osiguraju plasman na drugo mjesto ljestvice.

“Opatiju maksimalno respektiramo. Prošle su godine osvojili drugo mjesto koje vodi u Drugu HNL, no to nisu željeli aktivirati. Ove sezone imaju problema sa ozljedama, no to ne mora ništa značiti. Očekujem Opatijce u najboljem svjetlu, a od mojih igrača da odgovore na taj izazov na najbolji mogući način”, rekao je trener Orijenta 1919 Marin Mikac.

S druge strane, srce na terenu žele ostaviti i Opatijci.

“Maksimalno respektiramo Orijent 1919 i nitko ne može doći na Krimeju i reći da će pobijediti. Mi imamo svoje kvalitete i ako uđemo u utakmicu na pravi način možemo pobijediti. Ostavit ćemo srce na terenu u posebnoj atmosferi koja će sigurno biti na Krimeji”, rekao je branič Mario Kurilić.

U prodaju je pušteno 1200 ulaznica, a iz kluba pozivaju navijače
da dođu u što većem broju i podrže “naše dečke u važnoj utakmici nakon koje slijedi duža prvenstvena stanka”.

Za one koji ipak ne mogu stići na Krimeju, obavijest kako će utakmicu izravno prenositi Kanal Ria tv-signal će dijeliti i na društvenim mrežama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari