SUPERSPORT HNL

Težak poraz Rijeke na Rujevici, gosti iz Koprivnice majstorski ‘iskontrirali’ lošu bijelu obranu

Drugačije večeras nije moglo završiti – bijeli jalovi u napadu, u obrani nikad više nesmotrenosti za lake golove gostiju. Gosti su četiri puta uputili loptu u okvir Labrovićeva gola – i sva četiri puta pogodili mrežu!

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 2:4 (0:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 18. kola Supersport HNL-a. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 5119.

RIJEKA: Labrović, Veiga, Dilaver, Mitrović, Čabraja, Hodža, Banda, Pašalić, Fruk, Pjaca, Ivanović

SLAVEN BELUPO: Šušak, Pllana, Boras, Međimorec, Štefulj, Liber, Lepinjica, Agbekpornu, Mioč, Hoxha, Štrkalj

U utakmici 18. kola Supersport HNL-a momčad Slaven Belupa na Rujevici je pobijedila Rijeku 4:2. Unatoč terenskoj premoći bijelih u prvom poluvremenu i nekoliko izglednih prilika za pogodak, gosti su se organiziranom obranom i velikom borbenošću tijekom svih 90+ minuta doveli u priliku da iz nekoliko lijepo izrađenih kontranapada postignu golove i odnesu tri boda u Koprivnicu.

Razloga za zadovoljstvo imaju i bivši igrači Rijeke – Liber i Lepinjica – koji su svoju nogometnu sreću pronašli u plavom dresu Slaven Belupa.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Slaven Belupo na Rujevici je u 77. minuti vodio s čak 3:0 da bi nadu domaćima u 77. minuti vratio snalažljivi Franjo Ivanović pogotkom nakon velike greške gostujuće obrane.

Bijeli su mogli povesti u 3. minuti – Pjaca je odlično gurnuo za Fruka koji je izašao, malo s lijeve strane, sam pred gol Slavena, ali lopta je po njegovu udarcu otišla pored gola. U 42. minuti vidjeli smo odličan dupli pas Pjace i Fruka, ali udarac Pjace sa 16 metara išao je ravno u ruke vratara Slavena-

Slaven Belupo poveo je u najgorem mogućem trenutku za bijele – praktički u posljednjoj sekundi prvog poluvremena. Hoxha je ubacio s lijeve strane , Štrkalj u srcu šesnaesterca domaćih spustio za Mioča koji je loše pucao, ali lopta se odbila od bijelihi opet došla do Štrkalja koji je poentirao.

Novi šok za Rijeku u 70. minuti. Bijeli su zamalo izjednačili kada je Fruk iz voleja odlično tukao prema golu, ali Ivan Sušak je to obranio i odmah proslijedio loptu prema svojim napadačima. Bila je to krajnje jednostavna akcija gostiju, visoku loptu Štrkalj je proslijedio u prazan prostor za Mioča koji je pobjegao bijeloj obrani i majstorski prebacio Labrovića za 0:2 i muk na Rujevici.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I kao da to nije bilo dosta, sol na ranu Riječana dodao je Caimacov koji je poentirao nakon malonogometne akcije koju su bijeli braniči ispratili samo pogledom.

Nadu bijelima vratio je Ivanović, no definitivni udarac za bijele uslijedio je u 84. minuti kada je koprivnički Hodža pobjegao u još jednu kontru, izbio sam pred nemoćnog Labrovića i lijepo ga lob-udarcem prebacio te još jednom pogodio mrežu.

Kakvu-takvu nadu domaćima vratio je Obregon u 89. minuti nakon nekoliko ‘odbijanaca’ u kaznenom prostoru gostiju, no bilo je to prekasno. Uslijedili su stihijski napadi bijelih, nažalost bez rezultata.

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari