VRIJEME JE ZA PROMJENU

Thomas Tuchel više nije trener Chelseaja, Dinamo mu je presudio!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo je na Maksimiru svladao Chelsea 1:0 na otvaranju nove sezone Lige prvaka i tako produžio lošu situaciju u engleskom klubu

Maksimir je opet bio koban, Chelsea je objavio kako Thomas Tuchel više nije trener Plavaca iz Londona.

Tako se loša forma londonskog kluba nastavila, a novim vlasnicima očito je prekipjelo. Tuchel je u Chelsea stigao na polusezoni 2021. godine kada je zamijenio Franka Lamparda. Potom je senzacionalno osvojio Ligu prvaka, svladavši u finalu Manchester City i Pepa Guardiolu.

Thomas Tuchel. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Ipak, život na staroj slavi nije ga dugo držao za kormilom Chelseaja. Mnogi su očekivali nastavak njihove dominacije, pogotovo nakon dolaska Romelua Lukakua, ali su Plavci podbacili te su sezonu završili tek na trećem mjestu, daleko od Liverpoola i osvajača Cityja.

Osvojili Ligu prvaka, trošio pa otišao

No, nije ni to bio problem. Nova uprava je stala iza njemačkog stratega, otvorila novčanik i dovela sva njegova željena pojačanja. Chelsea je čak srušio rekord i na ljeto potrošio više od 270 milijuna eura.

Puno se trošilo na obranu, stigli su Kalidou Koulibaly, Marc Cucurella, Wesley Fofana, a pojačavalo se i u napadu pa su tako stigli Raheem Sterling i Pierre-Emerick Aubameyang. Iz Juventusa je na posudbu stigao Denis Zakaria, a mislili su i na budućnost i doveli vratara Gabriela Sloninu i veznjaka Carneyja Chukwuemeku.

Da stvar bude zanimljivija, Tuchel je jučer vodio Chelsea po stoti put, ali na kraju je taj jubilej bio koban. Zanimljivo, Chelsea je u prvih 50 utakmica pod vodstvom Tuchela primio 24 pogotka, dok su u drugih 50 primili čak 53 pogotka.

U 100 susreta koliko je proveo na klupi Chelseaja upisao je 60 pobjeda, 24 remija i 16 poraza te je osim Lige prvaka osvojio europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo te je doveo londonski klub do finala FA kupa i Liga kupa.

U ligi trenutno stoje loše, upisali su tri pobjede, dva poraza i jedan remi te su tek na šestom mjestu na tablici, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari