JUBILARNI STOTI

U nedjelju 100. Jadranski derbi (17.45); Sopić: ‘Izaći ćemo s gardom i vjerujemo u pozitivan ishod

Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Bit će to jubilarni stoti Jadranski derbi otkako je hrvatske samostalnosti

Hajduk i Rijeka u nedjelju će zaključiti 20. kolo HNL-a (Stadion Poljud, 17.45 sati) . Neovisno o ishodu utakmice Istre i Dinama, Jadranski derbi bit će okršaj trenutno prvoplasirane i drugoplasirane momčadi prvenstva, stoga je ulog te utakmice itekako velik.

”O utakmici ne treba previše pričati, sam pogled na ljestvicu dovoljno govori. Igraju prva i druga momčad lige pred punim Poljudom. Ovaj derbi kao i svaki drugi HNL susret nosi tri boda. Ova utakmica neće riješiti pitanje prvaka, kako god završila, jer stvarno ima još puno utakmica do kraja. Izaći ćemo s gardom kakav krasi Rijeku od početka sezone i vjerujemo u pozitivan ishod”, najavio je strateg kluba s Kvarnera, Željko Sopić.

Također, rekao je kako u Splitu vrlo vjerojatno neće moći računati na Emira Dilavera, dok će Matej Mitrović u trenažni proces ući tek u tjednu nakon derbija.

Pogledajte konferenciju za medije:

Nedjeljni derbi najavio je i Toni Fruk.

“Pobjeda iz Gorice dovela je naboj utakmice na još višu razinu. Nema skrivanja ambicija, drugi smo na ljestvici tri boda iza prvog mjesta. Idemo to probati dohvatiti prvo mjesto”, rekao je Toni Fruk.

Iako je to službeno prvo kolo proljetnog dijela prvenstva, Rijeka je sezonu nastavila u srijedu pobjedom u Gorici u sklopu zaostale utakmice 4. kola.

U prva dva Jadranska derbija ove sezone oba puta slavio je domaćin identičnim rezultatom, 1-0. U slučaju pobjede Hajduka ili neriješenog rezultata neće doći do promjene na vrhu, no uspiju li Sopićevi izabranici doći do sva tri boda preuzet će prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari