JADRANSKI DERBI

U NEDJELJU RIJEKA – HAJDUK (15) Cosmi: ‘Pitao sam Halilovića je li uzeo turističku vizu’

Nogometaši Rijeke u nedjelju dočekuju Hajduk (Stadion HNK Rijeka, 15 sati) u utakmici 11. kola SuperSport HNL-a. Bit će to 168. Jadranski debi od hrvatske samostalnosti, a utakmica stiže nakon reprezentativne pauze.

Rijeka u nedjelju od 15 sati na Rujevici dočekuje Hajduk u utakmici 11. kola SuperSport HNL-a.

Utakmica će se odigrati nakon što je Rijeku zadesilo olujno nevrijeme tijekom kojeg su pale ogromne količine kiše. Poplave i bujice blokirale su promet diljem grada. Ipak, teren na Rujevici je pred dolazak Hajduka u savršenom stanju.

Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Serse Cosmi.

“Ovo je iščekivana utakmica za obje strane, koja puno znači klubu i navijačima. Nije obična utakmica i u nju su uključene emocije. Situacija s ozljedama? Ozljede su jedan od problema koji nas prate. Spletom nesretnih okolnosti gubimo igrače. Uglavnom su to neki udarci na treninzima, distorzije gležnja, distorzije koljena… Probleme imaju Liber i Simčić, Vučkić je dobio udarac u mišić, sličan problem ima i Djuričin. Vukčević i Selahi imaju žute kartone”, rekao je Cosmi pa dodao:

“Momčad mora shvatiti moje zahtjeve”

“U ova dva tjedna smo se bolje upoznali. Momčad je dobila priliku da shvati moje zahtjeve unutar igre. Zbog ozljeda veću šansu su dobili igrači iz Škole nogometa koji su na odličnoj razini. Priključili su nam se Gajzler, Kukoč i Dujmović, koji su budućnost. Problem s ozljedama ima i Hajduk. Ne bojimo se, ali moramo biti oprezni.”

Nakon početnog osvrta Cosmi je odlučio reći nekoliko stvari koje je vidio u medijima, kojima nije zadovoljan. Primarno se to odnosilo na kritike upućene prema Rijeci zbog loše igre te najave da bi se Rijeka mogla boriti za ostanak.

“Rijeka nije mrtva, živa je”

“Čitam i tražim da mi se prevede neke izjave. Rijeka nije mrtva, živa je i vratit će se prije nego što neki misle na prijašnju razinu. Rijeka je postala to što je ne samo igrom i rezultatima nego vrijednostima i pristupom na terenu posljednjih godina. Osjećam da se možemo vratiti i žao mi je onih koji nas smatraju mrtvima. Morat će ići u dvoboj s pravom Rijekom”, rekao je pa se osvrnuo na anegdotu s ozlijeđenim Halilovićem:

“Zbila se jedna šala prošli tjedan, kad sam išao u policiju prijaviti boravište pa sam Halilovića pitao je li on uzeo turističku vizu. Šalu na stranu, svi igrači nam trebaju. Još nije u kadru zbog ozljede.”, piše RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari