UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

Utakmica ‘visokog rizika’! Policija objavila detaljne informacije za navijače uoči susreta Rijeka-Hajduk

Ilustracija: Riportal

Stadion Rujevica je u nedjelju otvoren od 13:30 sati – krenite na vrijeme kako biste izbjegli prometne gužve i čekanje na ulazima, poručuju iz policije

Iz Policijske uprave primorsko-goranske medijima i javnosti odaslali su detaljne informacije koje se tiču navijača koji će na Rujevici u nedjelju 2. listopada 2022. pratiti utakmicu Rijeka-Hajduk.

U nedjelju s početkom u 15 sati na stadionu Rujevica odigrat će se nogometna utakmica 11. kola SuperSport HNL-a između HNK Rijeka i HNK Hajduk.

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija – uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09, 92/14, 70/19), Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11), Zakonu o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12), poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

“S obzirom na očekivani veliki interes gledatelja te očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja.”, poručuju iz policije.

Obavijest za navijače:

Ulazi u stadion Rujevica biti će otvoreni od 13:30 sati.

Za ulaz u stadion morate imati: kupljenu ulaznicu i javnu ispravu s fotografijom.

Pozivaju se posjetitelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere.

Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:

   unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
   unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,
   paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
   maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,
   unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
   pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
   pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
   bacanje predmeta u natjecateljski prostor te
   boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ulazak u stadion odbit će se:

   posjetiteljima pod utjecajem alkohola,
   osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu,
   posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i
   osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici. 

Foto i video snimanje javnog okupljanja

Policija će, na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

“Pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.”, dodali su iz policije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views