PRVA HNL

U NEDJELJU RIJEKA-LOKOMOTIVA (17.05) Rožman: “Vrijeme je da se i neki detalji okrenu na našu stranu”

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nogometaši Rijeke u nedjelju na Rujevici (17.05) igraju utakmicu 10. kola Prve HNL s Lokomotivom

Trener Rijeke Simon Rožman najavio je susret njegove momčadi s Lokomotivom kojim kraju dolazi težak period za Rijeku koja praktički stalno igra dva susreta tjedno.

Ubitačan ritam za Rijeku od dvije utakmice tjedno polako dolazi svom kraju jer u europskim natjecanjima slijedi pauza, a bit će i reprezentativne stanke. No, prije toga Rijeka mora odigrati susret s Lokomotivom. Simon Rožman najavu tog susreta otvorio je još jednim osvrtom na susret s Napolijem.

“Praktički nema predaha, iza nas je utakmica u kojoj smo dali maksimum što je meni drago, žao mi je što nije bilo dovoljno za koji bod. Mislim da smo odigrali kako se od nas očekuje i sad je na nama da to prenesemo na sljedeću utakmicu.”

Europska liga je prestiž i donosi velike utakmice te zaradu, ali je HNL osnova svega i tu treba napraviti dobar rezultat, a Europa je samo nadogradnja.

“HNL je za nas jako bitan, Rijeka na Rujevici uvijek igra dobar, otvoren nogomet. Moramo se spremati u najboljoj mjeri, posebno što se tiče fokusa i onoga što želimo raditi na terenu. Bit će neizvjesna utakmica, odlučivat će detalji i mislim da je vrijeme da se ti detalji okrenu na našu stranu, da nas nagradi sportska sreća, da osvojimo tri boda koji bi bili ideal.”

Lokomotiva se nakon teškog početka sezone napokon skupila te je zaigrala bolji nogomet, ali je slovenski stručnjak okrenut samo na svoju momčad.

“Oni su od početka sezone mnogo mijenjali igrače, sad su skupa dva mjeseca i to se vidi. Oni imaju mir, nemaju drugih obaveza i fokusiraju se samo na HNL tako da će igrati samo bolje i bolje. Mi se okrećemo sebi, momci koji će biti na raspolaganju moraju biti na najvišoj razini. Pokazali smo dobar put, iako su velike oscilacije u emocijama, u naboju, ali na nama je da to sredimo i da odigramo na razini ovu posljednju utakmicu u teškom periodu koji je iza nas. Zanimaju nas tri boda, tako se moramo ponašati i napraviti sve da bi se to desilo”, kazao je Rožman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari