BOKS

Uz prijenos na RTL-u Filip Hrgović u noći sa subote na nedjelju ide po novu pobjedu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski boksač Filip Hrgović u noći sa subote na nedjelju, točnije oko 3:45, bori se protiv Rydella Bookera, a prijenos će biti na RTL-u uz komentatore Filipa Brkića i Željka Mavrovića. Repriza borbe je u nedjelju u 14:15, također na RTL-u!

Krajem rujna ove godine Filip Hrgović je upisao novu pobjedu nokautom u drugoj rundi protiv Alexandrea Kartozije, proslavio 11. trijumf za redom te odlučno krenuo dalje prema svjetskom tronu. Novi Hrgovićev (11-0, 9 KO) protivnik bit će Rydell Booker (26-3, 13 KO) 7. studenog u Hard Rock Liveu, Seminole Hard Rock Hotel & Casino Hollywood, na Floridi.

Bit će to druga borba za El Animala, kako ga nazivaju strani mediji, u svega tri mjeseca i drugi odlazak u SAD. U svojoj premijernoj borbi u SAD-u, Hrgović je u MGM National Harboru u Marylandu svladao Gregoryja Corbina. Rydell Booker iz Detroita bivši je Hrgovićev sparing partner, bivši je Mid West/ Mid American/ Michigan prvak u lakoteškoj te bivši broj jedan u SAD-u među amaterima. Posljednju borbu Booker je imao u rujnu s Kubratom Pulevim, aktualnim izazivačem Anthonyja Joshue i pretendenta na sve njegove naslove. Kubrat se morao dobro potruditi da svlada Bookera na bodove.

“Jedva čekam vratiti se u SAD da se ponovno borim”, rekao je 28-godišnji Zagrepčanin. “Booker je vješt borac. Dobro se potukao s Kubratom Pulevom i boksao do kraja te čak bio bolji u prvih nekoliko rundi. Mislim da mogu bolje od Kubrata, želim ostaviti dojam i završiti borbu ranije. Booker je bio jedan od mojih sparing partnera prije borbe s Gregoryjem Corbinom. Poznajem ga dobro, baš kao i on mene, pa se radujem borbi. Posjeduje dobre vještine i tehniku, ali ja ću biti bolje pripremljen i u boljoj formi. Mislim da neće moći podnijeti moju snagu i pritisak.”

Hrgovićev promotor Nisse Sauerland vjeruje da će ovakav zaposlen kraj 2020. godine biti savršena priprema za Hrgovićev napad na svjetski naslov 2021. godine, predviđajući još i nokaut 7. studenoga kojim će Hrgović završiti borbu.

Glavna atrakcija ove velike boksačke noći na Floridi američka je zvijezda Devin Haney, koji brani WBC naslov u lakoj kategoriji protiv Yuriorkisa Gamboe. Haney (24-0, 15 KO) se vraća po prvi put nakon studenog 2019. i ozljede desnog ramena. Prvi Haneyev izazivač Gamboa (30-3, 18 KO) bivši je ujedinjeni svjetski prvak u perolakoj kategoriji i kubanski junak, nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje, koji namjerava postati prvak u dvije kategorije. Te večeri susrest će se i kineska zvijezda Zhilei Zhang (21-0, 18 KO) i Amerikanac Devin Vargas (22-6, 9 KO), a nastupit će i tri mlade zvijezde – Reshat Mati (7-0, 5 KO), Raymond Ford (6-0, 2 KO) i Arthur Biyarslanov (6-0, 5 KO) te Souleymane Cissokho (11-0 7 KO) i Darren Cunningham (11-0, 6 KO). (sportnet.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari