KAZNA RUSIMA

UEFA odlučila: Finale Lige prvaka seli se iz Rusije u Pariz!

Foto: Pexels

Umjesto Gazprom Arene, finale će biti održano na Stade de France u sjevernom dijelu Pariza. To će za Francusku biti prvo finale Lige prvaka još od 2006. godine.

Nadležno tijelo Europskog nogometa, UEFA, odlučila je u petak kako će se finale nogometne Lige prvaka održati u Parizu. Podsjetimo, finale je 28. svibnja trebalo biti održano u St. Petersburgu.

Odluka je donešena u skladu s početkom ruske vojne invazije na teritoriju Ukrajine u četvrtak ujutro. Finale se trebalo održati na Gazprom Areni, velikom sponzoru UEFA-e i ogromne ruske energetske kompanije.

Također, UEFA je odlučila kako će prebaciti bilo koju utakmicu u njihovoj administrativnoj moći koja bi se trebala igrati u Rusiji ili Ukrajini. Trenutno to jedino utječe na nadolazeću utakmicu Spartaka iz Moskve u Europskoj ligi.

Rusija je 2018. godine organizirala Svjetsko nogometno prvenstvo, a samo četiri godine poslije, europski nogomet u zemlji biti će nepostojeći. Ova odluka UEFA-e daje jasan signal FIFA-i u vezi reprezentativnih utakmica, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari