SUSRET S GRCIMA

Ususret utakmici: PAOK je favorit, ali Rijeka nije bez šansi

Foto: HNK Rijeka

U play-off fazi kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Rijeka je dobila teškog protivnika, ali šanse Riječana ipak se ne mjere u promilima i Grci zasigurno neće imati lagani posao…

U tijeku trećeg pretkola Konferencijske lige, Rijeka je imala veliku priliku, na koju doduše nije mogla direktno utjecati. Irski Bohemians je u prvom susretu imao vodstvo od 2:0 protiv PAOK-a i djelovalo je da bi Riječani, prolaskom Hiberniana, mogli izvući prilično prolaznog protivnika, piše RTL

Grci su se ipak izvukli u tom susretu, postigli počasni pogodak te u uzvratu slavili s 2:0 i tako s ukupnih 3:2 prošli dalje. Ne treba uopće isticati koliko bi Rijeci bilo „lakše“ da je prošao Bohemians, mada sudeći po iskustvu Dinama protiv Sherifa, možda i nešto teži protivnik nije loša opcija.

PAOK je protivnik koji definitivno neće podcijeniti Rijeku, a isto tako Riječani će respektirati Grke. To nije nužno loše jer u Rijeci moraju biti svjesni kako samo odličnom i nadasve koncentriranom igrom mogu doći do prolaza koji im donosi još šest europskih utakmica i značajna financijska sredstva.

Prijenos susreta na RTL-u

Susret između PAOK-a i Rijeke na rasporedu je od 20 sati, a izravan prijenos možete pratiti na glavnom kanalu RTL-a. Susret će prenositi Filip Brkić.

Kao što je prilikom odlaska u Grčku rekao trener Goran Tomić, Rijeka mora biti strpljiva i pametna. PAOK je definitivno protivnik koji će htjeti imati što više loptu u svojem posjedu, ali jednako tako i protivnik koji neće visokim pritiskom lomiti Rijeku. Grci će se držati one filozofije kako treba čekati pogrešku Riječana, a htjeli to ili ne, greške, manjeg ili većeg obujma, događaju se u svakoj utakmici svakoj momčadi.

Na Rijeci je da pokušava te grešk(ic)e svesti na minimum, da bude koncentrirana svih 90 minuta jer PAOK-u je dovoljan trenutak nepažnje da individualnom kvalitetom dođe do opasne pozicije. Jasno, obrambeni zadaci i kompaktnost vezne i posljednje linije trošit će nogometaše Rijeke, ali jednako tako ne smiju zaboraviti i na napadačke zadatke.

Ne smije se nikako dozvoliti PAOK-u da kontinuirano, bez prave brige za obranu, drži posjed u nogama i traži put od riječkog gola. Takav pristup bio bi osuđen na propast, a toga je svjestan i Tomić koji naglašava da se Rijeka ne dolazi samo braniti. Riječani imaju jedan veliki problem, a to je značajan broj izostanaka.

U Solun nisu otputovali vratar Nediljko LabrovićJosip DrmićRobert MurićLindon Selahi i Hrvoje Smolčić. Velik je to ozlijeđenih ili nedostupnih igrača obzirom na to da Rijeka nema toliko širok roster. No, to je nogomet i Tomić će se morati snaći s onim što ima na raspolaganju.

Rijeka ima dobar sastav, Tomić je pokazao kako je lijepo posložio momčad, a protiv Hiberniana smo vidjeli i da su sjajnim skautingom u stručnom stožeru popravili nedostatke u odnosu na prvi susret. Riječani su igrali sjajno na Rujevici i zasluženo slavili. Protiv PAOK-a se očekuje pozitivan ishod pa da opet, za točno sedam dana, Rujevica bude prepuna u iščekivanju novog nastupa u grupnoj fazi europskog natjecanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari