Vaterpolisti Primorja EB večeras na Kantridi traže finale Regionalne lige

Primorje EB

Prvom polufinalnom utakmicom Primorje EB – Mladost večeras (19.15) na Bazenu Kantrida započinje Final four Regionalne lige. U drugoj utakmici polufunala s početkom u 21 sat sastaju se Jug Co i Radnički KT. Pobjednici polufinalnih susreta igrat će finalnu utakmicu Final foura u petak u 20.30 sati. Utakmica za treće mjesto se ne igra.

Primorjaši su domaćinstvo Final foura izborili prvim mjestom nakon ligaškog dijela natjecanja. Jug CO je nakon tog dijela natjecanja bio drugi, a u posljednjem kolu su u Radnički i Mladost uspjeli, kao treći i četvrti, izvaditi vizu za finalni turnir.

No čar ovakvih finalnih turnira i jest u tome što početne pozicije i ne moraju i ne mogu dati garanciju za konačni uspjeh. U jednoj utakmici, posebno inspirirana momčad često iznenadi favorita, pa Primorjaši i ovoga puta računaju na vjernu riječku publiku koja bi im gromoglasnim navijanjem i večeras i (nadaju se) sutra trebala dati onaj neophodni „vjetar u leđa“ kako bi stigli do željenog cilja – osvajanja Regionalne lige.

Zdravstveni bilten Primorjaša je povoljniji no što je bio proteklih dana – u momčad se vratio reprezentativac Petar Muslim – a izvan stroja jedino je Antonio Petrović.

No trener Riječana Ivan Asić ne dozvoljava uljuljkivanje momčadi u ulogu velikog favorita: – Istina je da smo Mladostaše pobijedili ove sezone već četiri puta, no to na jednom ovakvom turniru, u jednoj utakmici gdje nema „popravnog“, ne znači ništa.

Iz redova zagrebačke Mladosti, koju posljednjih tjedana i mjeseci potresaju veliki organizacijski problemi uzrokovani krajnje neveselom financijskom situaciijom, najavljuju veliku borbu kako bi uspjehom na Final Fouru Regionalne lige isprali pomalo gorak okus dosadašnjeg dijela sezone.

Autor:Rijeca.in

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari