USPJEH ZA POVIJEST

Video | Vaterpolisti s Kvarnera ugradili dušu i srce u zlatnu medalju Hrvatske na EP: Evo kako su oni doživjeli ovaj veliki uspjeh!

Hrvatska je europski prvak u vaterpolu. Pobjedom u finalu nad Mađarima u Splitu još je jedno Europsko zlato u vlasništvu Barakuda

Naravno, ni ovoga puta uspjeh nije prošao bez kvarnerskih vaterpolista.

“Nakon zlatne medalje sigurno da je zadovoljstvo veliko. I sve to skupa što smo igrali doma i u splitu i pred prepunom arenom i pred našim navijačima kojih je došlo puno i iz ovog grada…”, započeo je Ivan Krapić, kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije.

A ta podrška je puno značila jer težak je put bio do finala.

“Znali smo da kako bi izbjegli Španjolsku u četvrtfinalu moramo bit prvi u toj grupi gdje smo krvavo izborili to prvo mjesto protiv Grčke onim remijem. Tako da eventualno lakša utakmica je bila ona protiv Gruzije, mada je i to četvrt finale psihološki teško. Jer to je utakmica koja te gura ili u borbu za medalje ili dole na ispadanje.”, prisjeća se Ivan Krapić za Kanal Ri.

No sve su vaterpolisti izdržali, svjesni svoje vrijednosti.

“U kakvom god da sastavu igra, Hrvatska mora ciljati medalju i mi smo je ciljali i znali smo da mi vrijedimo te medalje.”, dodaje kapetan Krapić.

I ta je medalja ispunjenje obećanja koje je kapetan dao svojoj djeci uoči polaska u Split.

“Uvijek pitaju, tata hoćeš donijeti medalju, će bit medalja? Pa sam obećao da će biti ali nisam rekao koja. Evo sada je najsjajnija došla i sigurno da su sretni radi toga i radi mene., kaže Krapić.

A svoju sreću nije skrivao u prijenosima ni komentator David Burburan s kojim su prijenosi bili stručni ali i emotivni.

“Nije lako bilo ispratiti, moram priznati, ovaj put naših vaterpolista do zlata jer toliko emocija je bilo uključeno, toliko nadanja, toliko želje da jednostavno mi smo svi iz utakmice u utakmicu gorjeli.”, kaže David Burburan, televizijski stručni komentator.

“Posebno bi naglasio Josipa Vrlića i našega kapetana reprezentacije Ivana Krapića, našeg Riječana i Kastavca, ponikle u našem riječkom Primorju, koji su dali strašno velik obol pobjedi i stvarno su potvrdili da su jedan od najboljih centarskih parovaa što postoje”, istaknuo je Burburan.

Ono što naši sugovornici naglašavaju, osim odlične igre, je i sjajna atmosfera u Spaladium areni u finalu.

“To je jedinstven osjećaj u kojem buktiš. U kojem ništa ne osjećaš, jednostavno ne nalaziš riječi. Pjesma, skakanje. Ono što bi bilo ispravno. Tada djeluješ insiktivno. Znači mi smo se grlili, mi smo se ljubili, ljudi iza nas su bili svi uz komentatorska mjesta, davali petice. Htjeli biti dio toga svega.”, otkriva Burburan.

A dio svega bili su i naši Kastavci i Riječani – bivši Primorjaši. Nove vaterpolske medalje svoj su dom pronašle na Kvarneru te je tako nastavljena tradicija velikih uspjeha brojnih vaterpolista ovoga kraja, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari