VELIKA POBJEDA HRVATSKE!

VATERPOLO Hrvatska pobijedila Srbiju, Barakude u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Čudesne Barakude su u polufinalu SP-a, hrvatski šou u četvrtfinalnoj utakmici u Budimpešti. Aktualni olimpijski prvaci nisu imali šanse protiv Popadića i društva u balkanskom Classicu

SRBIJA – HRVATSKA 12-14

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, na čelu s golmanom Tonijem Popadićem koji je skupio 12 obrana, pobijedili su srijedu u Budimpešti aktualnog olimpijskog prvaka iz Tokija, dvostrukog uzastopnog osvajača olimpijskog zlata, jaku, ali izmijenjenu Srbiju, rezultatom 12-14.

No, ovo je, prije svega, pobjeda kolektivne igre izabranika Ivice Tucka. Dakle, svih 10 igrača upisalo se u strijelce u redovima Hrvatske. Marko ŽuvelaMarinić-KragićVrlićLazićBukić… Ne treba nabrajati, svi koji su igrali dali su svoj obol ovoj velikoj pobjedi za našu reprezentaciju, jednu novu vaterpolsku Hrvatsku, piše Net.hr.

Nakon fenomenalne igre pomlađene Barakude izborile su još jednu povijesnu pobjedu za naš vaterpolo!

Rivalstvo dvaju reprezentacija obilježila je svijet vaterpola u posljednjih desetak godina, a danas se to rivalstvo nastavilo na najvećoj pozornici. Hrvatska je u skupini zauzela drugo mjesto te je preko Gruzije izborila nastup u četvrtfinalu. Naši su slavili s 13:7.

Bio je to dvoboj dviju reprezentacija koje su u potpunosti izmijenile sastave nakon lanjskih Olimpijskih igara u Tokiju, a Hrvatska je pokazala kako je u Budimpešti ipak u boljoj formi od Srbije.

Izabranici Ivice Tucka niti u jednom trenutku utakmice nisu bili u zaostatku, u nekoliko su navrata imali i po tri gola prednosti, a ključnim se pokazao pogodak Lorena Fatovića za 14-11 s istekom napada 1:55 minuta prije kraja.

U prvoj je četvrtini briljirao Toni Popadić koji je u tom razdoblju upisao čak šest obrana. Tu prvu četvrtinu obilježila je rastrgana igra u napadu, Hrvatska je psotigla gol samo u situaciji s dva igrača više, dok je Srbija poravnala u samoj završnici prvih osam minuta.

Hrvatska imala prednost

I u drugih osam minuta Hrvatska je konstantno držala minimalnu prednost, u dva navrata je imala sjajne pozicije za bijeg na dva razlike, no Vrlić i Bukić nisu uspjeli svladati Mitrovića.

No, treću četvrtinu sjajno su otvorili Vukičević, Krapić i Vrlić te odveli Hrvatsku na 8-5. Najbolji srpski igrač Mandić nije dopustio da utakmica bude prerano riješena, s dva brza gola smanjio na 9-8, pa se i u posljednjih osma minuta krenulo s minimalnim vodstvom Hrvatske.

Golovima Bukića, Žuvele i Bašića Hrvatska je sredinom posljednje dionice izgradila vodstvo od 13-10 te je već i tada bilo jasno kako će “barakude” po deveti put zaredom zaigrati u polufinalu svjetskog prvenstva, a sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Fatović.

Nadomak niza

Hrvatska je tako stigla nadomak nastavka nevjerojatnog niza osvajanja odličja na svjetskim prvenstvima, trenutačno je osvojila medlaju na sedam SP zaredom. Bila je ovo i treća pobjeda Hrvatske protiv Srbije na SP, a u oba prethodna navrata kada je svladala Srbiju Hrvatska je i osvojila zlato.

Hrvatska će u polufinalu u petak igrati protiv boljeg iz dvoboja Španjolska – Crna Gora koji je na programu od 19.30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari