“VATRENI” PRIJE SP I NA RUJEVICI! Bradarić putuje na Svjetsko prvenstvo

Dalić skratio popis reprezentativaca za SP u Rusiji: konačan spisak bez velikih iznenađenja

Svjetsko prvenstvo u Rusiji je pred vratima, prva lopta s centa na nadolazećem Mundijalu kreće za nešto više od tri tjedna – 14. lipnja.

Iako je već objavio širi popis od 32 imena za Svjetsko prvenstvo, devetorica igrača s tog popisa danas su nakon presice izbornika otpala iz konkurencije.

Izbornik Dalić je u 13 sati u zagrebačkoj pivnici Pivani objavio skraćeni popis od 23 imena koje vodi na intenzivne pripreme uoči početka turnira.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Konačni popis igrača za SP mora biti objavljen do 4. lipnja, a nakon toga je moguća zamjena ozlijeđenih igrača do 24 sata prije prve utakmice koju Hrvatska igra 16. lipnja protiv Nigerije. Od 32 kandidata sa šire liste čak devetorica tako neće vidjeti Svjetsko prvenstvo.

Vatreni pripreme započinju 26. svibnja u Rovinju, 2. lipnja putuju u Liverpool na prijateljski susret protiv Brazila, nakon čega će se pripremati u Opatiji i na stadionu HNK Rijeka. 7. lipnja Vatreni putuju u Slavoniju gdje će biti smješteni u Vukovaru uoči utakmice sa Senegalom (8. lipnja u Osijeku). Polazak u Rusiju predviđen je za 11. lipnja.

Evo popisa:

VRATARI: Subašić, Kalinić, Livaković

OBRAMBENI: Vrsaljko, Jedvaj, Ćorluka, Vida, Lovren, Ćaleta Car, Mitrović, Strinić, Pivarić

VEZNI: Badelj, Rakitić, Kovačić, Bradarić, Modrić, Brozović

NAPADAČI: Rebić, Perišić, Pjaca, Kramarić, Kalinić, Mandžukić

“Ja imam zasad jedino problem sa stoperima. Ćorluka vuče taj ozlijeđeni gležanj, a njega trebam 100 posto spremnog, zato sam pozvao pet stopera na prvenstvo. Cilje je uigrati i izrotirati svih 24 igrača na pripremama uoči prvenstva. Mogu reći da ćemo za Brazil postaviti ekipu kakvu ćemo postaviti i protiv Argentine, a za Senegal onakvu s kakvom izlazimo protiv Nigerije. Bitno je da igramo svoju igru i ne prilagođavamo se previše protivniku”, zaključio je izbornik Dalić.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari