VEČERAS BOKSAČKI SPEKTAKL Kličko: „Čelični čekić spreman“; Fury: „Pustite me s lanca!“

Vladimir Kličko , prvak i superšampion koji je ujedinio naslove IBF/IBO i WBO/WBA verzija, kreće u novu obranu IBF titule protiv britanskog izazivača Tysona Furyja

Veliki meč održat će se 28. studenog u ESPRIT areni, u Düsseldorfu s ekskluzivnim prijenosom na RTL-u od 22:20 sati iz zagrebačkog studija uz komentatora Filipa Brkića i stručnog sukomentatora, hrvatske boksačke legende – Željka Mavrovića, koji je izjavio:

– Motivacijom i fizičkim dispozicijama Fury je zaista opasan protivnik, no koliko doista može ugroziti Klička, vidjet ćemo. Kličko nije često imao priliku susreti se s toliko visokim protivnicima poput Furyja, no već minutu nakon početka borbe moći ćemo naslutiti u kojem će se smjeru odvijati meč. Fury kao još jednu prednost ističe svoju mladost, no nedostatak iskustva i tako dobra tehnička i taktička pripremljenost, koju će imati Kličko, svakako mu ne idu u prilog. No Fury je nezgodan boksač, kontraš, što je uvijek nezgodno za svakog protivnika, vidi se da je dosta radio na snazi te ima veliku raznovrsnost udaraca. Sve u svemu, Fury je velik izazov za Klička, no dosta toga ovisi i o njemu samom. Sve u svemu, Fury je velik izazov za Klička, no dosta ovisi i o njemu samom. Vidjet ćemo koliko je još kreativan te koliko je zasićen mečevima koje je lako dobivao, ali i općenito boksačkim mečevima.

Borba u Njemačkoj bit će 19. uzastopna obrana naslova za Klička, a posljednji puta smo ga gledali u travnju ove godine kada je uspješno odradio meč protiv Bryanta Jenningsa. Ovaj put u suprotnom kutu Kličko će imati Britanca, koji je postao izazivač prema WBO federaciji kada je u studenom pobijedio Derecka Chisoru i tako ostao neporaženi boksač sa 24 pobjede, tj. bez poraza u profesionalnoj karijeri.