VEČERAS BOKSAČKI SPEKTAKL Kličko: „Čelični čekić spreman“; Fury: „Pustite me s lanca!“

Vladimir Kličko , prvak i superšampion koji je ujedinio naslove IBF/IBO i WBO/WBA verzija, kreće u novu obranu IBF titule protiv britanskog izazivača Tysona Furyja

Veliki meč održat će se 28. studenog u ESPRIT areni, u Düsseldorfu s ekskluzivnim prijenosom na RTL-u od 22:20 sati iz zagrebačkog studija uz komentatora Filipa Brkića i stručnog sukomentatora, hrvatske boksačke legende – Željka Mavrovića, koji je izjavio:

– Motivacijom i fizičkim dispozicijama Fury je zaista opasan protivnik, no koliko doista može ugroziti Klička, vidjet ćemo. Kličko nije često imao priliku susreti se s toliko visokim protivnicima poput Furyja, no već minutu nakon početka borbe moći ćemo naslutiti u kojem će se smjeru odvijati meč. Fury kao još jednu prednost ističe svoju mladost, no nedostatak iskustva i tako dobra tehnička i taktička pripremljenost, koju će imati Kličko, svakako mu ne idu u prilog. No Fury je nezgodan boksač, kontraš, što je uvijek nezgodno za svakog protivnika, vidi se da je dosta radio na snazi te ima veliku raznovrsnost udaraca. Sve u svemu, Fury je velik izazov za Klička, no dosta toga ovisi i o njemu samom. Sve u svemu, Fury je velik izazov za Klička, no dosta ovisi i o njemu samom. Vidjet ćemo koliko je još kreativan te koliko je zasićen mečevima koje je lako dobivao, ali i općenito boksačkim mečevima.

Borba u Njemačkoj bit će 19. uzastopna obrana naslova za Klička, a posljednji puta smo ga gledali u travnju ove godine kada je uspješno odradio meč protiv Bryanta Jenningsa. Ovaj put u suprotnom kutu Kličko će imati Britanca, koji je postao izazivač prema WBO federaciji kada je u studenom pobijedio Derecka Chisoru i tako ostao neporaženi boksač sa 24 pobjede, tj. bez poraza u profesionalnoj karijeri.

Fury je sa 27 godina od Klička mlađi čak 12 godina, što mu je svakako prednost, što je i sam istaknuo u nedavnom sučeljavanju s Kličkom u Sky Sports studiju, vjerujući da će dobna razlika biti ključni faktor u njegovoj pobjedi. Štoviše, u ratu riječima poželio je i njegovog brata Vitalija izvući iz penzije nakon što pobijedi Vladimira. No iskustvom i snagom Vladimir Kličko i dalje važi za velikog favorita u meču, te je protivniku, u istom TV sučeljavanju, poručio da ne zna što govori te da će u ringu naučiti životnu lekciju.

Bez britanskih izazivača i njihovih uvreda i prgavog ponašanja, ranije Davida Hayea i Dereka Chisore, a danas Tysona Furyja, život Vladimira Klička bio bi dosadan, priznao je Ukrajinac, a prenosi britanski The Telegraph. Fury, koji se nedavno pojavio na press konferenciji odjeven u Batmana, dobit će dozu Kličkove „terapije“ uskoro u ringu, a Kličko dodaje: „Sam sebi kopa rupu. Ja čak ne moram raditi ništa. Jednostavno ću ga pustiti da radi to što radi. Biti pun takvih emocija jednostavno je loše za njega. Može li suzdržati svoje emocije? Sumnjam. No u ringu ću ga izliječiti svojom terapijom. Baš kao Hayea i Chisoru. Samo gledajte.“

Borba se prvotno trebala održati u listopadu, no zbog ozljede potkoljenice Klička, koju je, kako tvrdi, uspješno zaliječio te je sada potpuno spreman za veliki obračun u ringu, borba je prebačena za kraj studenog.

Prema izjavi Kličkovog menadžera Bernda Boentea za BBC World Service, Kličkov tim ipak ima veliki respekt prema Furyju:

„Bit će to vrlo težak meč bez ikakve sumnje. Svi su svjesni toga. Pripreme moraju biti vrlo dobre jer će to biti veliki izazov za Klička. Fury je vrlo dobar borac, koji se može boriti s distance te iz southpaw stava, što predstavlja veliku opasnost za suparnike.”

No Kličko je, prema vlastitoj izjavi, uvjeren da će nakon nekog vremena u ringu Fury zaboraviti svoj southpaw stav te će se vratiti bazičnom boksu, što uvijek na kraju bude, dodajući kako protiv visokih protivnika poput Furyja, uvijek boksa agresivnije nego protiv nižih.

Vladimir Kličko „Dr. Steelhammer“ već je godinama, točnije od 2006., neprikosnoveni boksački šampion i svjetski prvak te se po duljini obrane titula nalazi odmah nakon legendarnog Joea Lousia. U 67 profesionalnih mečeva Kličko je ostvario 64 pobjede, od čega 54 puta nokautom. Poražen je svega 3 puta. Kao amater osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, 2008. pobjedom nad Rusom Ibragimovim ujedinio je naslove po IBF i WBO verziji.

[highlight] U suprotnom kutu ringa naći će se Tyson Luje Fury iz Wythenshawea, Manchestera, koji je sa svojih 27 godina 12 godina mlađi od Klička, kao što smo već spomenuli. Visok 206 cm, Britanac je 8 cm viši od Klička, s 10 cm većim reachom te drži impresivan rekord od 24 profesionalne pobjede, od kojih je 18 nokauta, te niti jedan poraz [/highlight] . (rtl.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari