RIJEKA – ISTRA 1961 1:0: Još jedna sigurna pobjeda Riječana na putu prema naslovu prvaka!

RIJEKA-ISTRA 1961 1:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka. Utakmica 18. Kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 4000.

Suci: Tihomir Pejin (D. Miholjac), Goran Pataki (Đakovo), Bojan Zobenica (Vinkovci)

Strijelac: 0:1 Tomasov (18)

RIJEKA – Vargić, Ristovski, Žuta, Lešković, Samardžić, Močinič, Maleš, Moises (Radošević, 68), Tomasov  (77), Sharbini (Vešović, 53), Balaj

ISTRA 1961 – Ivušić, Gojković, Žižić, Vuković, Nikolić, Bouhna, Tomić, Hadžić, Heister, Zolotić, Kasalica

Baš kako smo se i nadali ali i najavljivali, Rijeka jednom kada je povela na ljestvici MaxTV Prve lige, neće tako lako ispustiti tu poziciju. U 18. kolu na Rujevici je “pala” i Istra 1961 koja zapravo može biti jako sretna ostvarenim minimalnim porazom jer je Rijeka bila neusporedivo bolja momčad danas na zelenom terenu!

U 35. minuti prvog dijela utakmice Anas Sharbini u jednom je silovitom naletu Riječana, koji su u tom trenutku vodili s 1:0 golom Tomasova iz 18. minute, u svom stilu protutnjao lijevom stranom terena, da bi negdje s kuta šesnaesterca vanjskom stranom kopačke desne noge – svojim poznatim specijalitetom – kao „na tanjuru“ poslužio Tomasova koji je mogao krenuti sam prema golu Istre ili odmah udariti loptu prema mreži, ali si je dao predugaćak „for“ i velika šansa za vodstvo „bjelih“ 2:0 je otišla u nepovrat!

Nekoliko minuta prije toga također je Sharbini imao jednu veliku priliku za postizanje zgoditka nakon što se lopta po udarcu Tomasova odbila od stative, ali je promašio. Anas kao da je svoje obećanje o „iskupljenju“ nedavnih grijeha (svojevoljni neodlazak na utakmicu u Osijek) odlučio pošto-poto pretvoriti u činjenicu na zelenom terenu, no u prvom dijelu nije mu se posrećilo da postigne zgoditak koji bu mu svakako dobro došao za „pomirenje“ s dijelom Armade koja nije tako lako poput trenera Keka i vodstva kluba prešla preko ove Anasove nepodopštine pa ga je negdje oko desete minute utakmice „dočekala“ transparentom „Kocka i cuga su ti važniji od kluba?“. Poruka nije mogla biti sadržajnija i jasnija! No neka Anas ispuni obećanje i donese naslov prvaka, i svi ćemo biti zadovoljni…

kocka i cuga

Rijeka je u prvom poluvremenu, unatoč ambicioznom početku rastrčanih gostiju i udarca Heistera u drugoj minuti (daleko od Vargićeva gola) vrlo brzo preuzela konce igre i nizala prilike, tako da su Istrani mogli biti zadovoljni što su na odmor otišli s minusom od samo 0:1.

rijeka istra slavlje

Ključni trenutak dogodio se u 18. minuti kada je nakon nekoliko kombinacija na dvadesetak metara od gola gostiju Tomasov došao u priliku za udarac s ruba šesnaesterca s pomalo nekarakterističnog mjesta za njega, više iskosa s lijeva, i to lijevom nogom. Odlično odmjereni udarac završio je u „maloj mrežici“ Ivušićevih vratiju – neobranjivo!

U drugom dijelu ništa nova: Rijeka napada, i već u 47. minuti ponovno Tomasov odlično tuče s dvadeset metara – Ivušić brani. Udarci prema golu Puljanja pljušte sa svih strana, i navijačima Rijeke pomalo je i „neugodno“ što je – samo 1:0. Nismo vidjeli malo utakmica u kojima je momčad koja je stalno napadala nakraju ostala bez pobjede ili čak i jednog boda!

rijeka istra1

U 53. minuti izlazi Sharbini a ulazi Vešović – prevladava pljesak i podrška Sharbi, negodovanja je osjetno manje. U 55. minuti prilika ponovno za Tomasova da iz slobodnog udarca ugrozi Ivušića – s nekih 22-23 metra iskosa s desna odlično puca, ali Ivušić paradom izbija loptu u korner. Rijeka ne popušta u naletima, i publika traži novi gol, ali nikako da se još jednom lopta zakoprca u mreži Puljana.

U 77. minuti umjesto ozlijeđenog Tomasova ulazi Roshi koji je nemalo puta unosio svježinu u napad Riječana, a tako je bilo i ovoga puta. U 83. minuti nova lijepa šansa Riječana, nakon odlične duboke lopte Balaj izbjegava zaleđe i dolazi gotovo do peterca, traži Roshija povratnom loptom, ali obrana “žutih” raščišćava.

u 89. minuti velika prilika za Roshija koji pokušava lobati Ivušića s desetak metara, no bilo je to preambiciozno za albanskog reprezentativca u redovima “bijelih”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari