TROBOD U GOSTIMA

VELIKA POBJEDA ORIJENTA! Monjac i Gerc (2) donijeli trobod u susretu s BSK-om u Bijelom Brdu

Foto: Facebook BSK

Posebno lijep bio je drugi pogodak crvenih kojeg je Gerc postignutom nakon udarca glavom

BSK – ORIJENT 1919 0:3

BIJELO BRDO – Igralište Bijelo Brdo. Utakmica 9. kola Druge HNL. Sudac: Igor Marić (Sisak). Gledatelja 200.

Strijelci: 0:1 Monjac (21), 0:2 Gerc (24), 0:3 Gerc (49)

Žuti kartoni: Gabrić, Gvozdenović, L. Mihaljević (BSK)

BSK: Đilas 5,5, Aleksić 5 (46 Raguž), Gavrić 5, Dalić 5, Periša 5, Muženjak 5,5 (58 Horvat 5), Mišić 5,5, Župan 5 (46 Gvozdenović 5), I. Mihaljević 5 (46 L. Mihaljević 5,5), Čikvar 5 (75 Vuksan -), Dabro 5

ORIJENT 1919: Berković -, Vidas 6, Mulac 6, Smolčić 6,5, Kokorović 6, Fatić 6,5, Liber 6,5 (90 Dedić -), Gadže 6 (71 Črnko -), Monjac 7,5 (90 Milinović -), Maružin 6 (78 Flego -), Gerc 7,5 (78 Brdar -)

Nogometaši Orijenta 1919 ostvarili su u Bijelom Brdu najuvjerljiviju pobjedu (3:0) ove sezone!

Igrači Orijenta 1919 do odmora su stekli dva gola prednosti na semaforu i spoznaju da nemaju razloga za bojazan u utakmici protiv momčadi koja je u dvjema domaćim utakmicama postignula 6 pogodaka, piše Sportcom.hr.

BSK je zbog radova na igralištu 6 utakmica igrao u gostima, dojam je da je nova umjetna podloga više odgovarala gostima.

Ako se izuzmu nespretna reakcija obrane Orijenta 1919 (5) i Dabrin (15) udarac iskosa zdesna, koji je Berković rutinski zatvorio uz prvu vratnicu, domaćini nisu ozbiljno zaprijetili u prvom dijelu.

Foto: Orijent 1919

Dobro je stajala riječka obrana u kojoj je izostao kapetan Tadejević, funkcionalni središnji blok omogućio je brze tranzicije što motoričnim igračima Orijenta 1919 odgovara.

Baš kao što je odgovaralo Monjcu u 21. minuti. Tada je Mulac iz svoje trećine uputio dugačku loptu, brzonogi Monjac iskoristio je nesporazum vratara Đilasa i Gavrića. Dok su njih dvojica predugo oklijevali oko toga tko će pokupiti loptu ispred Monjca, napadač Orijenta 1919 vrhom kopačke između njih dvojice s vrha kaznenog prostora loptu je lagano poslao u praznu mrežu – 0:1.

U 24. minuti Monjac je ubacio zdesna na postavljenu obranu domaćina, Gerc je ostao sam na petercu ispred Đilasa i rutinski glavom loptu skrenuo u mrežu – 0:2.

Dva pogotka ostavili su traga na domaću momčad, koja je mentalno splasnula, Orijent 1919 je bez problema kontrolirao rezultat koji se mogao promijeniti samo u njegovu korist, piše Sportcom.hr

U 9. minuti Gerc je zamalo zakasnio na drugoj vratnici, u 39. minuti Gerc je utrčao zdesna i loptu snažno uputio u vanjski dio mreže, Maružin je u 43. minuti previše odugovlačio s pripremom za udarac u kaznenom prostoru…

Na poluvremenu je domaći trener Tomislav Steinbruckner obavio tri zamjene, na početku drugoga poluvremena Orijenta 1919 je postigao treći pogodak.

Foto: Orijent 1919

U 49. minuti opet se dogodila brza tranzicija gostiju, Monjac je primio loptu na desnoj strani i pričekao suigrače, pravodobno je odigrao Gercu, koji se u primanju oslobodio pratnje i ostao u otvorenoj poziciji za udarac s 14 metara, Đilas nije imao šanse – 0:3.

U 57. minuti sudarili su se u zraku Dalić i Raguž u dobroj prilici za domaćine nakon ubačaja iz kuta, lopta je prošla blizu vratiju.

Dignuli su domaći igrači intezitet u duelima, počeli stvarati pritisak i uskoro stvorili najbolju priliku na utakmici.

U 60. minuti domaćini su lakoćom probili lijevu stranu postavljene obrane Orijenta 1919, lopta je na kraju povezane akcije stigla do Dabre, koji je ostao sam na sedam metara od Berkovića.

Neočekivano šeprtljava reakcija najboljega strijelca lige izazvala je nevjericu među domaćim navijačima: Dabro ni udarac nije uputio, sapleo se na loptu i pao.

Očigledna potvrda da strijelac čak 10 od 14 pogodaka BSK-a nema svoj dan podignula je samopouzdanje igrača Orijenta 1919, koji su se oslobodili pritiska i počeli utakmicu privoditi kraju.

To u praksi znači da su predvođeni vrlo pokretljivim Monjcem, koji je bio u bazi svih opasnijih akcija, uspjeli još nekoliko puta organizirano ući u završnicu.

Vratar Đilas unatoč tome više ne bi imao konretnog posla da ga Monjac (76) nije snažnim udarcem s 20 metara natjerao na reakciju.

U 84. minuti Gvozdenović je ostao sam uz prvu vratnicu, loptu je poslao u mrežu iza gola čime je propala zadnja šansa da domaćini ublaže poraz.

U sudačkoj nadoknadi Dedić je na kraju još jedne (polu)kontre ušao u priliku postići prvi pogodak u dresu Orijenta 1919, lopta se odbila od bloka i otišla izvan igrališta, piše Sportcom.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari