VELIKA POBJEDA RIJEKE! Bijeli potpuno nadigrali Hajduk, golovima Čolaka i Gorgona izborili važnu pobjedu!

Foto: Riportal.hr/M. Levak

Splićani su još dobro i prošli jer su Gorgon i Andrijašević u prvom dijelu utakmice gađali gredu odnosno stativu

RIJEKA-HAJDUK 2:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 26. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: DamirBatinić (Osijek). Gledatelja: 6.500.

Strijelci: 1:0 Čolak (61), 2:0 Gorgon (11 m, 71)

RIJEKA: Pandur – Capan, Galović, Smolčić, Raspopović – Halilović, Lepinjica – Gorgon, Štefulj, Andrijašević – Čolak

HAJDUK: Posavec – Radić, Dimitrov, Mujakić, Juranović, Hamza, Tahiraj, Caktaš, Jairo, Jradi, Kreković

U iznimno važnom susretu 26. kola Prve HNL Rijeka je u potpunosti nadigrala Hajduk i osvojila važne bodove u borbi za drugo mjesto u Prvoj HNL i kvalifikacije za Ligu prvaka! Ovom pobjedom Rijeka se vratila na drugo mjesto prvenstvene ljestvice preskočivši splitski sastav. Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje navijača i igrača!

Splićani su još dobro i prošli jer su Gorgon i Andrijašević u prvom dijelu utakmice gađali gredu odnosno stativu.

Glove za važna tri boda postigli su Čolak i Gorgon iz jedanaesterca. U 61. minuti susreta Čolak je pobjegao obrani, Posavec je uspio skratiti kut i obraniti. No lopta se opet odbila do Čolaka koji se uspio okrenuti i zatresti mrežu.

Nakon provjere VAR-a, pogodak je priznat!

Foto: Riportal.hr/M. Levak

U 70. minuti nakon udarca Gorgona lopta je u kaznenom prostoru gostiju pogodila Caktaša u ruku. VAR je provjerio situaciju, i pokazalo se da je Caktaševo igranje rukom vrijedno udarca s bijele točke! Gorgon je preuzeo odgovornost i lijepo pogodio.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je i u prvom dijelu ovog susreta imala daleko više od igre! Splićani su imali jako puno sreće, jer ih je čak u dva navrata spašavao okvir gola!

Već u trećoj minuti Čolak je pobjegao i ubacio u sredinu kaznenog prostora, ali Halilović je promašio loptu.

Šest minuta kasnije nova prilika za bijele. Raspopović je ubacio visoku loptu u kazneni prostor, lopta se nakon duela Čolaka i Mujakića, odbila do Halilovića na 16 metara koji je pucao, ali lopta je otišla iznad grede.

Uslijedili su pokušaji Raspopovića (10′) i Štefulja (18′), ali nije bilo dovoljne preciznosti da bi lopta završila u mreži.

U 24. minuti Čolak je odlično ubacio, Gorgon je dobro zahvatio loptu, ali greda je spasila Hajduk. Lopta se odbila do Halilovića koji se odlično oslobodio pratnje, ali njegov udarac u donji lijevi vratarev kut zaustavio je vratar Posavec.

Foto: Riportal.hr/M. Levak

U 35. minuti ponovno Posavec i sreća spašavaju Splićane. Andrijašević je odnio jednu loptu, lijepim varkama tijela izbjegao pratnju te po ulasku u kazneni prostor dobro tukao prema vratima. Vratar Posavec uspio je dovoljno dodirnuti loptu i skrenuti je u vratnicu!

U 41. minuti, nakon loše reakcije obrane Hajduka, Andrijašević je pokupio loptu i pokušao odigrati za Čolaka. Dimitrov je presjekao loptu, a Posavec ju je uspio uloviti.

Rijeka je nastavila odlično u nastavku, u 48. minuti Čolak se našao u sjajnoj prilici u kaznenom prostoru, ali Posavec je obranio. Samo minutu kasnije Gorgon je sjajno potegnuo s 25 metara, ali vratar Hajduka se dobro ispružio i sačuvao mrežu.

Blizu gola nekoliko minuta kasnije bio je i Franko Andrijašević koji je oduzeo loptu Radiću, ušao u kazneni prostor, ali njegov prizeman udarac obranio je Posavec.

Nakon vodećeg gola, u 66. minuti Štefulj je odlično potegnuo s 18 metara, ali Posavec je još jednom sjajno igrao.

U 82. minuti Gorgon je donio loptu pred gol, gurnuo za Čolaka koji je ostao sam pred golom, ali njegov udarac je blokiran!

Veliki obol pobjedi dali su navijači Rijeke! Bodrili su bijele tijekom cijelog susreta pjesmom i skandiranjem, a nije izostala ni klasična proslava pobjede nakon utakmice, zajedno s igračima na travnjaku!

Rezultati by SofaScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari