COPA AMERICA

Video | Argentina i Messi srušili Brazil i napokon došli do trofeja!

Screenshot

Veliko finale Copa Americe, dvoboj između Argentine i Brazila okončan je pobjedom Gauchosa 1:0. Angel Di Maria bio je strijelac jedinog pogotka na susretu…

FINALE COPA AMERICE

Argentina – Brazil 1:0 (1:0)

Rio de Janeiro, Maracana

Sudac: Esteban Ostojich (Urugvaj)

Strijelci: 1:0 Di Maria (22.)

Žuti kartoni: Argentina (Paredes 33., Lo Celso 51., De Paul 68., Otamendi 81., Montiel 89.), Brazil (Fred 3., Renan Lodi 70., Paqueta 72., Marquinhos 82.)

Argentina: Emiliano Martinez – Gonzalo Montiel, Cristian Romero (German Pezzella 79.), Nicolas Otamendi, Marcos Acuna – Rodrigo De Paul, Leandro Paredes (Guido Rodriguez 54.), Gonzalo Lo Celso (Nicolas Tagliafico 63.) – Lionel Messi, Lautaro Martinez (Nicolas Gonzalez 79.), Angel Di Maria (Exequiel Palacios 79.)

Brazil: Ederson – Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Renan Lodi (Emerson 76.) – Casemiro, Fred (Roberto Firmino 46.) – Richarlison, Lucas Paqueta (Gabriel Barbosa 76.), Everton (Vinicius Junior 63.) – Neymar

Napokon! Leo Messi napokon je uzeo veliki trofej s Argentinom i to usred Rija pobjedom protiv Brazila u finalu Copa Americe. Nije to bio najbolji Messijev meč, ali u konačnici je najvažniji rezultat, a on je bio na strani Argentine.

Počelo je vrlo borbeno i agresivno s obje strane, igralo se čvrsto pa su tako rano stradali Neymarov rastrgani dres, štucne Lucasa Paquete koje su probijene na kostobranima, ali niti Brazil nije ostajao dužan, piše sportnet.rtl.hr.

U svoj toj borbenosti nije bilo uzbuđenja pred golovima sve do 21. minute kada odmah dolazi do pogotka. Sjajna dugačka dijagonala za Angela Di MarijuRenan Lodi promašuje loptu, pokušava dostići Di Mariju, ali nije uspio i on šalje loptu u mrežu. Čovjek koji mu je fantastično asistirao je Rodrigo De Paul koji će od ove sezone nositi dres madridskog Atletica.

Di Mariji je to prvi gol za Argentinu u svim natjecanjima još od 2018. godine i gola Francuskoj na Svjetskom prvenstvu. U narednih 13 utakmica nije uspio zabiti, ali u pravo vrijeme je prekinuo sušu.

https://www.youtube.com/watch?v=PY9kqjiMqj4&t=1s

Bila je to ujedno i jedina prava šansa u prvom poluvremenu. Brazil je u nekoliko navrata stvorio gužvu u kaznenom prostoru Argentine, ali pokušaji ili su blokirani ili ih jednostavno nije bilo. S druge strane Argentina je čekala svoju priliku iz kontre, Di Maria je još jednom skoro pobjegao, ali u primanju lopte krivo je stao i skoro se ozlijedio, a prilika je propala.

Tite je morao reagirati i na poluvremenu je u svlačionici ostavio Freda, a uveo Roberta Firmina i Brazil je krenuo po pogodak.

U 52. minuti Richarlisonov pogodak nije priznat zbog zaleđa, a nekoliko minuta kasnije isti igrač je u fantastičnoj poziciji nakon što je ispala kompletna argentinska obrana, ali ovaj put Martinez sjajno brani.

Argentina se jako dobro branila i nije dopuštala Brazilu da uđe u neke čiste situacije. Kako je vrijeme odmicalo, sve više je rasla frustracija kod Brazila i tek u zadnjih desetak minuta postalo je ozbiljnije pred golom Argentine. U 82. minuti iskosa se pred Martinezom našao Gabriel Barbosa, ali završnica je bila loša, zatim je izvana opalio Casemiro, ali vrlo neprecizno.

Gabigol je i u 87. minuti zaprijetio Martinezu, ovaj put nakon kornera, iz voleja je gađao s 9-10 metara, no vratar Argentine odlično je reagirao i prebacio loptu preko gola.

Niti minutu kasnije Messi je na drugoj strani imao doslovno meč loptu. Dobio je krasnu loptu na drugu vratnicu, bio je potpuno sam pred Edersonom i kada se očekivao pogodak, on se spotaknuo i prilika je propala.

Srećom po Argentincu, Brazil do kraja nije uspio ništa kreirati i Argentina je odnijela pobjedu 1:0. Ovo je prvi veliki trofej Messija s Argentinom i prvi veliki trofej za Argentinu još od 1993. godine kada je osvojila Copa Americu, piše sportnet.rtl.hr.

MESSI I NEYMAR

CONMEBOL je uoči finala proglasio i najbolje igrače ovogodišnjeg izdanja Copa Americe, a ovaj put odlučio se na solomonsko rješenje. Nagradu najboljeg podijelili su Leo Messi i Neymar, a CONMEBOL je u obrazloženju naveo: “Nemoguće je izabrati jednog najboljeg igrača ovog turnira kada su dvojica.”

https://www.youtube.com/watch?v=9IdVvZ7FRDI

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari