Bolid u Formuli 3 letio pet metara u zrak i sletio na najgori mogući način

Rijetko viđenu nesreću doživio je i preživio 19-godišnji australski vozač Alex Peroni na utrci Formule 3 u Monzi u subotu

U predigri nedjeljne utrke Formule 1 u subotu je vožena ne manje uzbudljiva utrke Formule 3 koju je obilježio doista stravičan trenutka.

Bolid mladog Australca Alexa Peronija je u 17. krugu utrke zahvatio izbočenu pasicu u zavoju Parabolica i poletio pet metara u zrak. Nakon što se nekoliko puta okrenuo oko svoje osi, bolid je u zaštitnu ogradu udario na najgori način, na vozačevu stranu.

https://www.youtube.com/watch?v=THVArZutJcw&feature=share&fbclid=IwAR3Hsg0Ny60G8vXvsXvQjb_j1olz-zBR86wbzrSQ0eLyqkr93sjZx2Dzyc0

Na svu sreću, mladi Australac je iz svega izašao “neokrznut”!

Perini je izašao iz bolida bez ozljeda, a prava je sreća da su bez posljedica prošli i suci koji su bili na putanji letećeg bolida. Peroni je odmah prevezen na pregled na kojem je utvrđeno da nema nikakvih posljedica, javili su brojni svjetski mediji.

Uoči nedjeljne utrke Formule 1 sporna pasica je uklonjena s piste.

Peroni je za dlaku izbjegao teže posljedice, samo tjedan dana nakon tragične pogibije Francuza Anthionea Huberta u Belgiji u utrci Formule 2.

Foto: Screenshot

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari