Čilić nakon tri sata borbe savladao Querreya i izborio finale Wimbledona!

Foto: Ilustracija

Nakon pobjede u četvrtfinalnom srazu protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera, Marin Čilić je u polufinalu svladao Amerikanca Sama Querreya

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić uspješno je odigrao jedan od najvažnijih mečeva u svojoj karijeri!

Nakon pobjede u četvrtfinalnom srazu protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera, Marin je danas pobijedio i Amerikanca Sama Querreya i izborio finale Wimbledona u kojem će se boriti s pobjednikom u meču između Rogera Federera i Tomasa Berdycha.

Meč je krenuo u prilično izjednačenom tonu. Čilić i Querrey u prvom su setu obojica držali servis i do odluke je došlo tek u tie-breaku. Querrey je u 13. igri u konačnici slavio 8-6 i uzeo prvi set.

Drugi set razvijao se u istom tonu, oba tenisača uzela su prva tri gem servisa, nakon čega je Marin osvojio svoj 4. gem servis, a zatim brejknuo Querreya i poveo s 5-3. Bio je to ključni moment drugog seta, Marin svoj servis više nije ispuštao i u konačnici je slavio sa 6-4.

U trećem setu, Marin je već na drugom servis gemu Querreya napravio break, no Amerikanac je brzo poništio njegovu prednost. Na kraju su i u trećem setu morali igrati tie-break, a naš tenisač bio je puno koncentriraniji i uvjerljivo je slavio sa 7-3 te poveo sa 2-1 u setovima.

I konačno, u četvrtom setu nakon ranog gubitka gema na svom servisu Marin je kasnije uzvratio Querreyu istom mjerom da bi pri svom vodstvu 6:5 u gemovima, a na servis Amerikanca, iskoristio suparnikov pad koncentracije (dvostruka servis-pogreška u uvodnom poenu!) i s nekoliko briljantnih pasinga zaključio set sa 7:5 a time i meč u svoju korist.

Čilić će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će se sastati sedmorostruki wimbledonski pobjednik Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych, koji je bio finalist u All England Clubu 2010. godine.

Marin protiv Federera ima jednu pobjedu iz sedam dvoboja, onu iz polufinala US Opena 2014. godine, kad je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov, a rezultat u dvobojima s Berdychom je 6-6, s time da je Čilić pobijedio u četiri od  posljednjih pet mečeva i vodi 2-0 u srazovima na Grand Slam turnirima.

Marin Čilić je i prvi hrvatski muški pojedinačni finalist Wimbledona nakon Gorana Ivanišević i 2001. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari