DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Rijeka na Kantridi samljela slavni madridski Real (3:1)!

Na stadionu Kantrida prije točno 31 godinu, 24. listopada 1984. godine, odigrana je možda i najslavnija nogometna utakmica u povijesti riječkog nogometa – Rijeka je u okviru 2. kola ondašnjeg Kupa UEFA, preteče današnje Eurolige, pred rekordnih 22.000 gledatelja pobijedila slavni madridski Real s visokih 3:1. A rezultat je mogao biti i izraženiji u korist Rijeke!

Strijelci su bili : Fegic (30min), Matrljan (41min), Fegić (58min), Isidoro (87min). Za Rijeku su igrali: Ravnić, Malbaša (Milenković), Hrstić, Juričić, Tičić, Sredojević, Stevanović, Gračan (Radmanović), Matrljan, Fegic, Desnica. Za Real Madrid su igrali: Miguel Angel, Chendo, Camacho, Stielike, Fraile, San Jose, Sanchis, Gallego (Martin Vasquez), Pineda (Isidoro), Lozano, Butrageno.

rijeka real slavlje

Samo su najvjerniji navijači tada mogli očekivati ovakvo „rasturanje“ Reala na Kantridi, ali Riječani su – pod vodstvom nekad slavnog igrača i ne manje uspješnog stratega Joška Skoblara – iznenadili cijeli nogometni svijet glatko nadigravši ugledne (i pomalo nadmene) goste visokim rezultatom, uz sjajnu igru prvenstveno veznog reda Rijeke koji je veznjake Reala natjerao „u konopce“.

Video su na youtube.com postavili Lokalpatrioti Rijeka.

Svi znamo kakva se sramota dogodila u uzvratu, kada je Rijeka izgubila 0:3 jer je teško pokradena od strane sudačke trojke predvođene Belgijcem Schoetersom (tri crvena kartona, od toga jedan gluhonijemom Damiru Desnici zbog – prigovora!). Iako su Riječani igrali s osam igrača, Real je na stadionu Santiago Bernabeu poveo s 1:0 tek u 67. minuti iz izmišljenoga jedanaesterca (Juanito). Zabili su još Michel i Valdano za 3:0, a igralo se pred 80.000 gledatelja. Rijeka je i s osmoricom igrača, pri rezultatu 2:0, imala stopostotnu šansu (Fegic)!

Nikada nećemo prežaliti tu pobjedu jer smo moćnog Reala imali na koljenima (te sezone Madrižani su i osvojili Kup UEFA), no zato će zauvijek ostati zapisana ova briljantna pobjeda na Kantridi za koju su zaslužni Ravnić, Milenković, Hrstić, Juričić, Tičić, Sredojević, Stevanović (Šestan), Gračan, Matrljan (Radmanović), Fegic, Desnica…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari