VIDEO: EURO u Francuskoj otvoren fenomenalnim golom Payeta i pobjedom domaćina!

Zgoditak Dimitrija Payeta već sada možemo proglasiti jednim od najljepših na Europskom prvenstvu!

Zvijezda Bilićevog West Ham Uniteda Dimitri Payet prvo je ime otvaranja EURA u Francuskoj. Njegovim prekrasnim zgoditkom domaćini su stigli do pobjede u 89. minuti protiv iznenađujuće žilave Rumunjske koja je mogla i bolje proći, no dva trenutka dekoncentracije obrane koštala su ih poraza 1:2.

U priloženom videu pogledajte kako je Payet „skinuo paučinu“ iz gornjeg kuta vratiju na pariškom Parku prinčeva.

https://www.youtube.com/watch?v=iTNt_znopRY

Domaćin 15. Europskog nogometnog prvenstva uspio je na taj način s 2-1 (0-0) slaviti na otvaranju EURA pred 80.000 gledatelja na Stade de Franceu.

Francuzi su bili bolja reprezentacija, ali Rumunjska se pokazala vrlo opasnom momčadi koja će u skupini sa Švicarskom i Albanijom zasigurno biti konkurentni u borbi za osminu finala.

Osim što je u 89. minuti postigao prekrasan pobjednički pogodak, Dimitri Payet bio je motor koji je vukao Francusku, baš kao što je to činio tijekom engelskog prvenstva u dresu West Hama pod vodstvom Slavena Bilića. Bio je uvjerljivo najbolji igrač utakmice i stalna opasnost za rumunjske braniče.

Payet je bio asistent kod vodećeg pogotka Francuza u 57. minuti, kad je na njegov ubačaj s desne strane Olivier Giroud nadvisio rumunjskog vratara i glavom sproveo loptu u mrežu. Samo minutu prije Payet je sjajno ubacio loptu za Pogbu koji je potegnuo sjajan volej, ali je Tatarusanu odlično zaustavio njegov udarac.

Rumunji su se uglavnom orijenitirali na obranu svog gola, prepustili posjed Francuzima i prijetili iz prekida i kontranapada. Već u 4. minuti Gabriel Stancu je mogao postići pogodak, ali je iz neposredne blizine pogodio francuskog kapetana Huga Llorisa koji je sjajno obranio. Stancu je zaprijetio i u trećoj minuti drugog poluvremena, ali je njegov volej završio pokraj gola.

No, za te se promašaje Stancu iskupio u 65. minuti, kad je realizirao kazneni udarac. Stancua je srušio Patrice Evra, a mađarski sudac Viktor Kassai opravdano pokazao na bijelu točku. Stancu je preuzeo odgovornost i mirno realizirao jedanaesterac.

Sve do 89. minute i Payetovog bljeska činilo se da je to bio pogodak vrijedan boda za Rumunje koji će ipak prolaz prema osmini finala Europskog prvenstva trebati tražiti preko Švicarske i Albanije, koje će svoju utakmicu prvog kola skupine A odigrati u subotu (15 sati) u Lensu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari