Filip Hrgović triput rušio Erica Molinu i pobijedio na impresivan način!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najbolji hrvatski boksač u dosadašnjih devet profesionalnih mečeva upisao je jednako toliko pobjeda. Sada je stigla i deseta pobjeda!

Prekidom borbe u trećoj rundi nakon što je njegov protivnik završio na podu nakon tehničkog nokauta, hrvatski teškaš Filip Hrgović (27) večeras je u saudijskom gradu Diraji pobijedio 37-godišnjeg Amerikanca Erica Moline u svom desetom profesionalnom nastupu!

Povezani VIDEO:

Četiri borbe završio je nokautom, triput je slavio tehničkim nokautom, a dvaput jednoglasnom odlukom sudaca. Triput se Hrga borio u Njemačkoj, dvaput u Letoniji i Hrvatskoj te jednom u SAD-u i Meksiku. Sada je na redu Saudijska Arabija.

U Diraji ga je očekivao najteži dosadašnji ispit u profesionalnoj karijeri: okršaj sa 37-godišnjim Molinom koji se se dvaput borio za naslov svjetskog prvaka, 2015. i 2016. godine, no oba je meča izgubio.

U lipnju 2015. borio sa za naslov svjetskog prvaka po WBC verziji protiv sunarodnjaka Deontaya Wildera i izgubio je nokautom u devetoj rundi. Godinu dana kasnije u Londonu se borio protiv Anthonyja Joshue za IBF pojas, no Joshua je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Boksački spektakl održan je u Diriyah Areni koja je sagrađena za manje od dva mjeseca usred pustinje, na 10.000 četvornih metara, u povijesnoj jezgri koja je pod zaštitom UNESCO-a. Kapacitet Arene je 15.000 gledatelja, a nakon boksa ugostit će i teniski spektakl.

O cijeloj priredbi brinulo je više od 2000 osoba, a akreditiralo se više od 300 novinara iz 65 zemalja. Najjeftinija ulaznica koštala je 119 eura.
Vanja Deželić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari