Hrgović nakon pobjede nad Corbinom: ‘Ovo je poruka svima na svijetu – i Joshui!’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski boksač na sjajan se način predstavio američkoj publici

Filipu Hrgoviću trebalo je 60 sekundi da nokautira Gregoryja Corbina već u prvoj rundi te je tako drugi put u karijeri obranio WBC titulu interkontinentalnog prvaka.

Amerikancu je dugo trebalo da shvati što se dogodilo jer ostavio je nezaštićenu bradu i pri izlasku iz klinča desni kroše Hrgovića sjeo je točno u glavu.

“Nije bitno koliko jako udarim, nego da pogodim. Udarac je sjeo na pravo mjesto. On je krenuo prema meni, ja sam tada uputio udarac, tako da se dvostruka sila poklopila. Sve se dobro završilo – za njega, ne za mene”, kazao je Hrgović.

Od prve sekunde krenuo je agresivno i počeo pogađati Corbina koji nije imao odgovor na dva direkta. Amerikanac se nije najbolje snašao, što je Hrgović mudro iskoristio.

“To je poruka svima na svijetu, Eddieju Hearnu i Joshui. Poruka svima gdje god, kad god, s kim god”, poručio je Hrgović.

Joshuina promotora, Eddieja Hearna, odavno je očarao.

“On je opasan čovjek, kažem vam, opasan čovjek! Udario ga je u jednu stranu glave, toliko da su mu noge zaplesale. Hrgović je životinja. I bit će veliki problem za brojne teškaše svijeta”, rekao je Hearn.

Već ove godine čekaju ga još dvije borbem jedna u rujnu, druga u prosincu. A imena protivnika postaju sve zanimljivija.

“Tim Joea Joycea rekao je da ne može naći protivnika. Rekao sam im da imamo jednoga za njih. Ako se tko želi boriti protiv Filipa, neka slobodno nazove mene ili Sauerlanda. Mi ćemo sve dogovoriti. Toliko je dobrih boraca – Povetkin, Parker, Takam – to su borci kakve sada trebamo”, poručio je Hearn.

A Hrgović je poslao poruku koju svjetska boksačka publika neće tako brzo zaboraviti.
Ivona Hemen

Više u VIDEOPRILOGU: