HRVATSKA OVOG VIKENDA IGRA FINALE DAVIS CUPA Izbornik Krajan: „Priželjkujemo iznenađenje i vodstvo 2:0 u petak!“

‘Del Potro je ipak favorit protiv Karlovića. No ja ipak sutra priželjkujem prvo iznenađenje koje nam treba ako želimo dobiti ovaj dvoboj. Ivo će biti motiviran pred domaćom publikom’, rekao je Krajan

Argetninski navijači već šire južnoameričke vibracije po Zagrebu, sutra će im se pridružiti i Maradona, a poznato je tko otvara veliki finale Davis Cupa. Prvi će na teren Marin Čilić protiv Federica Delbonisa, a nakon njega će Ivo Karlović u borbu za možda i ključni bod protiv Juana Martina Del Potra.

Uoči finala koje počinje u petak razgovarali smo s izbornikom teniske reprezentacije Željkom Krajanom.

Izborniče, Arena je sad mirna, no sutra ovdje počinje kaos. Osjećate li što dolazi?

“Osjećamo, znamo kakve navijače ima Argentina, bilo smo kod njih dva puta na gostovanju, jedanput smo igrali u Zagrebu, vidjeli smo da su već danas došli u Zagreb, bili su ovdje i kad smo trenirali, to je navijanje kakvo na teniskim terenima još nismo vidjeli, trebat će nam velika podrška s tribina da ih nadglasa.”

Toliko puno navijača u ovako velikim mečevima. Stvara li to možda neki dodatan pritisak ili bi to trebalo biti olakšanje?

“Sigurno olakšanje. Pritisak je tu, svi to osjećamo, no svi smo profesionalci, no naši igrači su na najvišem svjetskom nivou i znaju se nositi s time, to neće biti problem i trebaju nam navijači, jer oni u ovakvim mečevima mogu biti i ključni faktor.”

davis-cup-finale-copy

Trenerski ste puno prošli, možete li reći da će ovaj ispit, ovih pet mečeva biti vaš najveći ispit karijere?

“Definitivno, teško je bilo što usporediti s finalom Davis Cupa, ovako daleko u moje vrijeme još nismo došli. Kad treniraš nekoga pojedinačno, ipak se radi o drugačijim osjećajima, ove momke u ekipi znam od početka karijere i povezan sam s njima, tako da je ovo sigurno najveći događaj u mojoj karijeri.”

Sutra nas čekaju dva meča, Čilić – Delbonis i Karlović – Del Potro. Čime bi bili zadovoljni nakon prvog dana?

“Definitivno sa 2-0 za našu stranu, 1-1 je neka prognoza, Del Potro je ipak favorit protiv Karlovića. No ja ipak sutra priželjkujem prvo iznenađenje koje nam treba ako želimo dobiti ovaj dvoboj. Ivo će biti motiviran pred domaćom publikom, sve nam ide na ruku.”

Pomama za ulaznicama je bila nevjerojatna, vi ste ih dobili nekoliko, koliko vam je trebalo da ih sve podijelite?

“Stotinjak ulaznica mi je trebalo, još uvijek se bavim s time.”

Antonio Vuksanović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari