INTERVJU S IZBORNIKOM Dalić: ‘Želim čistu situaciju, da znam da me netko opet neće ići smjenjivati’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

‘Pred nama je još dvije godine rada, Europsko prvenstvo nakon svjetskog. Rekao sam da hoću mir i sigurnost’

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Nakon što su naskon drugog mjesta diljem Hrvatske uslijedila slavlja, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije je odaslao nekoliko snažnih poruka (OVDJE). Tim povodom s izbornikom Zlatkom Dalićem u Varaždinu je razgovarao naš Boris Jovičić.

Dalić se osvrnuo na svoj odnos sa reprezentacijom i igračima s kojima stalno komunicira. “Ma mi smo proveli prekrasna dva mjeseca, postali smo obitelj i veliki prijatelji, osvojili srebro. Žao mi je jer smo mogli biti svjetski prvaci.

Oni su prekrasni momci i grači, ali naravno da svatko ima svoj motiv i razmišljanje i svako će odlučiti sam za svoju sudbinu, hoće li u klubi li reprezentacija. Ne mogu puno na to utjecati. Kako ću sam donijeti odluku, tako će i oni”, kazao je.

Odgovorio je i na pitanje hoće li ostati izbornik. “Ja dajem respekt prema svima, ja tražim i respekt prema meni koji nije bio prisutan. To ja hoću da me se cijeni i poštuje, da ja ne moram gledati iza leđa što tko radi. Želim čistu situaciju, da znam da me netko opet neće ići smjenjivati.

Pred nama je još dvije godine rada, Europsko prvenstvo nakon svjetskog. Rekao sam da hoću mir i sigurnost. Preko nekih stvari sam prelazio ali ih nisam zaboravio.

Ja ne držim fige u džepu, govorim što me smeta, ne govorim iza leđa i govorim javno kako je. Znam da nakon velikog uspjeha uvijek kod nas dolazi do teških situacija i ne bih se htio dovesti u situaciju da opet za mjesec, dva razmišljam je li netko radi ovo ili ono. Hoću čistu situaciju, hoću znati i to me drži. Ako sam otvoren i korektan onda hoću tako i s druge strane”, kazao je.

S obzirom da mnogi veliki sportaši tvrde da se na vrhuncu karijere odlazi, Dalić je kazao kako je svoju odluku o svemu donio još nakon Amerike te da mu je bilo bitno Svjetsko prvenstvo.

“Kada sam vidio milijun ljudi na ulici u Hrvatskoj i toliko emocija, strasti i veselja i ljubavi, da nije bilo incidenta dok su u Francuskoj palili aute i pljačkali, to čovjeka mora zaintrigirati”, kazao je.

Komentirao je i Nikolu Kalinića te kazao kako on zaslužuje medalju.

“Žao mi je za Nikolu. to je moj poraz u Rusiji. to je iza nas, rekao sam i vama jučer da žalim zbog te situacije i ne mogu to prežaliti”, kazao je.

Osvrnuo se i na priču o tome da dobiva mnoge ponude od drugih klubova. “Te su ponude najmanji problem, to me ne zanima. Nisam čovjek koji trči za ponudama. Volio bih voditi jedan veliki europski klub. bio sam u Aziji i tu i to je moj sljedeći cilj. Kad će se ostvariti, to je druga stvar.”

Boris Jovičić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari