IPAK ĆE SE IGRATI, ALI I PJEVATI: Engleski navijači uče Marseljezu pred gostovanje Francuza na Wembleyu!

Engleski i francuski navijači pokrenuli su akciju na društvenim mrežama da Englezi nauče tekst francuske himne do odigravanja meča na Wembleyu

Engleski navijači uče pjevati Marseljezu uoči gostovanja francuske nogometne reprezentacije na Wembleyu u utorak 17. studenog.

Prijateljski meč između Engleske i Francuske bit će odigran kako je i ranije planirano uprkos terorističkim napadima u Parizu u petak u kojima je poginulo više od 120 ljudi, a ranjeno je nekoliko stotina osoba.

https://www.youtube.com/watch?v=3wEMf9ugcpU

Engleski i francuski navijači pokrenuli su akciju na društvenim mrežama da Englezi nauče tekst francuske himne do odigravanja meča na Wembleyu.

Navijači smatraju da je Marseljeza postala svojevrsni simbol otpora teroristima.

“Francusku nitko ne može srušiti. Francuska je na nogama. Idemo na Wembley. Nisam pitao igrače, oni će igrati”, rekao je predsjednik saveza Noel La Graet.

“Ne mogu vjerovati da ovo govorim, ali nadam se da će naš Wembley grmjeti od zvukova francuske himne. Pjevat ćemo je svi skupa. Za francuski narod”, napisao je jedan od engleskih navijača na Twitteru.

Tako je na društvenim mrežama u tijeku spontana akcija među navijačima koji dijele video izvedbe Marseljeze iz kultne Casablance. (vijesti.rtl.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari