IVAN RAKITIĆ: ‘Nismo još ništa napravili, u nastavku natjecanja moramo potvrditi svoju formu’

Ivan Rakitić je progovorio o igri hrvatske reprezentacije, nadolazećoj utakmici protiv Portugala te svojim očekivanjima uoči početka nokat faze Europskog prvenstva

Ivan Rakitić bio je jedan od glavnih igrača Hrvatske u prvom krugu Europskog prvenstva. Njegova dominacija uz Modrića i Brozovića u veznom redu donijela je Hrvatskoj stabilnost i mirnoću te kreaciju u napadačkoj fazi, a Rakitić je protiv Češke postigao pogodak i proglašen je igračem utakmice.

“Mislim da smo zaslužili biti ovdje gdje jesmo, zadovoljni smo s prve tri utakmice. No realno, još ništa nismo napravili. Sjajno je pobijediti europske prvake, to nije nešto što se događa svaki dan, jako smo ponosni ali želja je ići puno dalje i potvrditi sve.”

Što su rekli tvoji Španjolci?

“A bili su malo iznenađeni, oni su igrali kompletno, ništa nisu mijenjali, htjeli su prvo mjesto, no vidjelo se da su malo pali fizički, teško je igrati tri utakmice u deset dana. No ako netko može ići tim putem, onda neka prvaci idu težim putem. Ipak, u osmini finala sve je moguće, mi ćemo gledati sebe i pokušati proći.”

Igraš svoj najbolji nogomet u karijeri?

“Drago mi je što to tako vidite, na meni je uvijek da dam sve od sebe, možda to nije uvijek izgledalo pozitivno kao sada. Naravno da sada više i uživam u svom iskustvu, i nadam se da će se to vidjeti protiv Portugala.”

Dobro poznaješ Ronalda, kako se postaviti protiv njega?

“Svi znamo kakav je igrač, ne smijemo mu dati metar prostora, vidjeli ste kakva je dva pogotka sada zabio, no ne radi se samo o njemu, imaju dobru cijelu reprezentaciju. Bit će jako teško, no neka malo Ronaldo razmišlja o nama.”

U kampu je sjajna atmosfera a iz domovine dolazi velika podrška? Što im poručuješ?

“Želim se svima zahvaliti, kad vidiš stadion u kockicama i čuješ navijanje, to je nešto posebno. Drago mi je da ima puno više navijača koji su uz nas, nadam se da vide da se bacamo na glavu za kockasti dres. Nadam se da ćemo u Lensu biti pravi i proći dalje.”
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari