PRVA POBJEDA U EGIPTU

Kauboji proigrali na SP u Egiptu, u drugom dijelu slomili Angolu s 28-20

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Kauboji su u drugom dijelu utakmice konačno pokazali svoje pravo lice i uzeli dva boda

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na turniru. U utakmici 2. kola skupine C Svjetskog rukometnog prvenstva Kauboji su savladali Angolu s 28-20.

Igračem utakmice proglašen je naš vratar Ivan Pešić, a odličnu utakmicu odigrao je i Ivan Čupić koji je bio naš najbolji strijelac.

HRS/Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska rukometna reprezentacija ni protiv Angole baš nije briljirala, ali je u drugom dijelu ipak pokazala svoje pravo lice i pobjedom s osam razlike došla do prva dva boda na SP-u.

HRS/Jozo Cabraja / kolektiff

Naši rukometaši pokazali su veću želju nego protiv Japanaca. Ivan Martinović ponovno je briljirao ušavši s klupe. Uz Ivana Čupića, Marka Marića i Ivana Pešića bio je naš najbolji igrač u ovoj pobjedi!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini Hrvatska je do pobjede stigla tek u drugom poluvremenu. U prvih 30 minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, nakon prvih 15 minuta bilo je 6:4 za Angolu samo da bi Hrvatska serijom 4-0 preuzela prednost, a u toj seriji vrlo je važan bio i obranjeni sedmerac Pešića. No, nakon što je Hrvatska po prvi put stigla do dva gola prednosti uslijedilo je isključenje Mamića što je Angola iskoristila za postizanje tri gola u nizu i prednost 9:8. Ipak, Hrvatska je s dva gola u posljednjoj minuti prvog poluvremena ipak stigla do vodstva 12:11 pred odmor.