VIDEO: KEK UOČI UTAKMICE U PULI Rijeka uvijek gleda prema naprijed i ide po bodove

Nogometaši Rijeke u nedjelju od 19 sati gostuju kod Istre 1961 u okviru 9. kola MAXtv Prve lige. Bit će to 25. međusobna utakmica u Prvoj ligi, Rijeka je dosad ubilježila 11 pobjeda.

Nakon odličnog nastupa protiv Osijeka, riječki nogometaši s dozom optimizma putuju na stadion Aldo Drosina.

– Uvijek su te utakmice s jedne i s druge strane Učke pune tenzije i očekivanja. Konačno smo se okupili, reprezentatvci su se vratili bez ozljeda što me veseli. Pokušat ćemo u nekoliko treninga do utakmice pronaći momčad koji će istrčati sa željom i motivom da dođe do novih bodova. Ako ne budemo na 120 posto imat ćemo problema. Zadovoljan sam kako su se postavili na treningu i to mi daje razloga za optimizam – rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

– Neugodan protivnik, posebice na domaćem terenu. Nadam se odličnoj igri i tri boda – rekao je Tomasov

– Rijeka kao i uvijek gleda prema naprijed i ide po bodove, uz sav respekt prema protivniku. Gledao sam nekoliko utakmica u kojima je Istra igrala jako dobro. Kako će se Istra postaviti tome ćemo se prilagoditi, ali prije svega ćemo razmišljati o sebi. To je način na koji smo se pripremali za Sevillu, Feyenoord i Dinamo – ustvrdio je Kek.

Utakmicu protiv Istre 1961 najavio je je i Marin Tomasov.

– Neugodan protivnik, posebice na domaćem terenu. Dobro smo trenirali, ali to treba pokazati. Nadam se odličnoj igri i tri boda – zaključio je Marin Tomasov. (hnk rijeka)

U videu pogledajte što su Matjaž Kek i Marin Tomasov izjavili u najavi utakmice protiv Istre 1961

U nedjelju 25. regionalni derbi

Nogometaši HNK Rijeka i NK Istra 1961 u nedjelju 13. rujna od 19 sati na stadionu Aldo Drosina odigrat će svoj 25. međusobni ogled u Prvoj ligi. Iz dosadašnjih ogleda uspješnija je Rijeka koja je ostvarila 11 pobjeda, deset utakmica završilo je remijem dok je Istra ostvarila tri pobjede. Rijeka je pritom postigla 33 pogotka a Istra 1961 20 golova.

Najviše pogodaka postigao je Andrej Kramarić (4) a najviše žutih kartona dobio je Jo (5).

Najviše međusobnih utakmica kao trener ima Igor Pamić koji u 17 ogleda ima učinak od jedne pobjede, osam remija i osam poraza, dok Matjaž Kek u devet utakmica protiv Istre 1961 ima šest pobjeda, dva remija i jedan poraz.

Najviše nastupa u međusobnim ogledima Istre 1961 i Rijeke ima Fausto Budicin koji je, zanimljivo, bio kapetan obje momčadi. U dresa oba kluba igrali su još Igor Čagalj, Sandi Križman, Siniša Linić, Vanja Iveša, Robert Lisjak, Dragan Tadić, Luka Marić, Andro Švrljuga, Josip Lukunić, Ivan Mance, Dalibor Starčević, Andrea Mutombo, Andrej Prskalo, Luka Vučko, Sandi Dobrić, Mate Dragičević i Ivor Weitzer.

Kao treneri u Prvoj HNL oba kluba vodili su Elvis Scoria, Nenad Gračan, Milivoj Bračun i Zoran Vulić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari