NAJGLUPLJI GOL KOLA U LIGI PRVAKA: Neka vratar Dinama ponovi ovo i u nedjelju na Rujevici!

Jučerašnje kolo nogometne Lige prvaka obilovalo je uzbuđenjima i neočekivanim rezultatima (možemo li reći da je poraz Bayerna od Arsenala iznenađenje?), no ono po čemu će se pamtiti je i krajnje glup gol kojim je zagrebački Dinamo 15-tak minuta prije kraja sinoćnje utakmice zapao u rezultatski zaostatak iz kojeg se nije iskoprcao do kraja utakmice.

https://www.youtube.com/watch?v=bBEgkwYe2IU

Ne treba biti veliki nogometni stručnjak kako bi se znalo da je prvenstveni vratarev zadatak zaštititi svoj „bliži kut“, no iskusni portugalski vratar Eduardo pod stare je dane počeo zaboravljati stvari iz nogometne početnice pa je primio gol ne samo u svoj bliži kut, nego i iz gotovo mrtvog kuta kada je napadač grčkog kluba Ideye Brown krenuo prema njemu.

Ok, dogodi se, ali na ovoj razini….

https://www.youtube.com/watch?v=jQWlfIClR1o

 

[highlight]

Dinamo – Olympiacos 0-1

U susretu trećeg kola F skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 13,600 gledatelja izgubio od Olympiacosa 0-1 i pokvario izglede za plasman u drugi krug natjecanja, ali i za osvajanje treće pozicije koja vodi u Europsku ligu.

Pogodak odluke postigao je Ideye Brown u 79. minuti. Dinamo je dva puta gađao okvir suparničkog gola. U 52. minuti je Domagoj Antolić pogodio vratnicu, a isto je 13 minuta prije kraja susreta učinio i Marko Rog

U drugom susretu iz ove skupine Arsenal je u Londonu pobijedio Bayern 2-0 golovima Oliviera Girouda (77) i Mesuta Ozila (90+4). Na ljestvici vode Bayern i Olympiacos sa po šest bodova, dok Arsenal i Dinamo imaju po tri boda. U idućem kolu, 4. studenoga, igrat će isti suparnici, ali u Pireju i Muenchenu.

[/highlight]

 

 

Pobjeda Barcelone, dva gola Rakitića

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je junak u Barceloninoj pobjedi 2-0 protiv BATE Borisova u susretu trećeg kola E skupine nogometne Lige prvaka.

Rakitić je postigao oba gola za europske prvake, a posebno je bio lijep prvi pogodak u 48. minuti kada je opalio sa 20-tak metara i pogodio rašlje bjeloruskog sastava. Hrvatski veznjak upisao se u strijelce i u 64. minuti, a oba puta asistirao mu je Neymar. Barca je nastupila bez najboljeg igrača Lionela Messija koji je izvan stroja zbog ozljede.

U drugom susretu Bayer Leverkusen i Roma su odigrali ‘ludu’ utakmicu koja je završila 4-4. Domaćin je nakon 19 minuta vodio 2-0, no Roma je do kraja poluvremena uspjela izjednačiti, a potom u nastavku susreta postigla dva gola i povela 4-2. Ipak, ‘apotekari’ su u samoj završnici uspjeli izjednačiti. Golove za Bayer zabili su Javier Hernandez (4-11m, 19), Kevin Kampl (84) i Admir Mehmedi (86), dok su strijelci za Romu bili Daniele de Rossi (29, 38), Miralem Pjanić (54) i Iago Falkue (73).

Na ljestvici vodi Barcelona (7), ispred Bayera (4), BATE Borisova (3) i Rome (2).

U skupini G Dynamo Kijev i Chelsea su odigrali bez golova. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za domaći sastav. U drugom dvoboju Porto je rutinski stigao do bodova protiv Maccabi Tel Aviv pobijedivši 2-0, a golove su zabili Vincent Aboubakar (37) i Yacine Brahimi (41).

Na ljestvici vodi Porto (7), ispred Dynama (5), Chelsea (4) i Maccabija (0).

U skupina H Zenit je pobijedio Lyon 3-1 i trećom pobjedom praktički osigurao prolaz. Golove za ruski sastav zabili su Artem Dzjuba (3), Hulk (56) i Danny (83), dok je pogodak za Lyon postigao Alexandre Lacazette (49). U drugom susretu Valencia je pobijedila Gent 2-1. Sofiane Feghouli (15) i Stefan Mitrović (72-ag) bili su strijelci za domaćine, a Thomas Foket (40) za goste.

Na ljestvici vodi Zenit (9), ispred Valencije (6), te Lyona (1) i Genta (1).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari