NAJLJEPŠA NOGOMETNA PRIČA: Prije pet godina počeo je riječki nogometni preporod

Prije točno pet godina počeo je riječki nogometni preporod. Damir Mišković proslavio je 47. rođendan na isti dan kada je održana Skupština kluba na kojoj je izabran za novog predsjednika HNK Rijeka

Riječki prvoligaš, koji je prolazio možda i najteže trenutke u bogatoj povijesti, polako je zaplovio prema mirnijim vodama. Dolaskom Damira Miškovića i Social Sporta sanirani su financijski dugovi i krenulo je novo poglavlje u novijoj riječkoj nogometnoj povijesti! Od prvog trenutka krilatica “Zajedno smo Rijeka” dobila je puni smisao.

– Cilj nam je u nekoliko godina stvoriti jaku Rijeku, među tri najbolja kluba u Hrvatskoj. Ako ne uspijemo u tri godine, uspjet ćemo kasnije! Budite strpljivi, trebat će vremena da se organiziramo na svim razinama i pronađemo prave ljude, rekao je Damir Mišković preuzevši ulogu predsjednika.

Navijači i svi oni kojima je Rijeka u srcu jedva su dočekali da Rijeka krene u novom smjeru, ali vjerojatno nitko nije mogao sanjati kojom će brzinom stići sjajni rezultati. Dovoljno je pogledati snimke i fotografije nakon remija u Stuttgartu 29. kolovoza 2013. godine kada je Rijeka izborila Europsku ligu.

https://www.youtube.com/watch?v=AUDnsP4oWpI

Predsjednik Mišković spustio se na travnjak i s igračima i stručnim stožerom, te navijačima proslavio jedan od najvećih uspjeha u klupskoj povijesti – plasman u Europsku ligu! Samo godinu i pol dana nakon što je postao predsjednik!

Sekunde koje su bacile u trans cijeli Kvarner, nevjerojatna priča koju su sanjale generacije riječkih navijača koje su religiozno pohodile Kantridu i komentar jednog navijača koji je rekao sve: Sanjam, molim Vas nemojte me buditi!

Dobre igre u Europskoj ligi, te osvajanje Kupa i Superkupa Hrvatske uz još jednu uspješnu epizodu u Europskoj ligi zacementirali su njegovo mjesto u klupskoj povijesti. Dovoljno je reći da je na Kantridi do posljednjih trenutaka na konopcima bila Sevilla koja je u konačnici te sezone osvojila Europsku ligu.

Jedan od najvećih uspjeha, kojega će i sam predsjednik s ponosom istaknuti, jest izgradnja modernog nogometnog kampa na Rujevici. Kompleks koji zadovoljava sve uvjete prve ekipe, ali i Škole nogometa u kojoj se odgajaju budući riječki prvotimci. Dovoljno je spomenuti mnoge pohvale i oduševljenje ljudi iz raznih europskih saveza, pa tako i UEFA-e koji su tijekom proteklih godinu i pol dana posjetili kamp HNK Rijeka.

Predsjednik je isto tako ponosan i na Školu nogometa koja proteklih godina bilježi odlične rezultate, od osvajanja Kvarnerske rivijere i Future talents cupa, međunarodnog turnira u Budimpešti, do zapaženih nastupa na mnogim turnirima diljem Hrvatske i Europe. Zadnji primjer bio je sjajan uspjeh kadeta Rijeke koji su u finalu turnira u Al Dhafri poraženi od Barcelone tek nakon izvođenja penala!

HNK Rijeka je u vrijeme Damira Miškovića ujedno puno uložio i aktivno, kroz mnoge projetke, sudjeluje u aktivnostima u lokalnoj zajednici, te je u proteklih pet godina sudjelovala u mnogim humanitarnim akcijama.

Damir Mišković u ponedjeljak je proslavio 52. rođendan i napunio pet uspješnih godina na kormilu riječkog broda kojega je proveo kroz sve nevere i nedaće do tekuće sezone u kojoj izabranici Matjaža Keka kroče neporaženi!

Nakon utakmice protiv Slaven Belupa, u intimnoj atmosferi s prijateljima i radnom zajednicom, na velikom semaforu predsjednik Mišković pogledao je video u kojem su objedinjeni neki od najvažnijih trenutaka u proteklih pet godina. Mali znak za pažnje za sve što je napravio. Pristupačan, uvijek otvoren i spreman za razgovor bez obzira o kojoj se temi ili problemu radi. Uz suprugu Snježanu i kćeri Mateu i Annu koje su mu velika potpora i oslonac na njegovom putu.

Igrači su mu darovali pobjedu nad Slaven Belupom, kadeti sjajnu predstavu protiv Barcelone u finalu turnira u Al Dhafri, a navijači skandiranje i navijanje u trenucima kada je rezultat protiv Slavena bio negativan dokazavši po tko zna koji put da krilatica “Zajedno smo Rijeka” nije samo slovo na papiru! Svi zajedno sanjaju samo jedno – naslov prvaka!

I za kraj jedna poruka navijača u ponedjeljak ujutro na facebooku koja je najbolje opisala proteklih pet godina – Damire Miškoviću, sretan ti rođendan. Živio još 100 let, ako te volja i duže. Učinio si nas sve ponosnima. Ostvari još puno svojih i naših snova.

HNK Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari