RIJEČKI TALENTI U LONDONU! Škola nogometa 1. Gol u kolijevci nogometa igrat će s Liverpoolom, Readingom, Southamptonom…

Riječka škola nogometa 1. Gol ovime samo nastavlja svoju sportsku praksu nadmetanja s najvećima i najboljima – samo sa podmlatkom minhenskog Bayerna razne generacije Škole nogometa 1. Gol igrale su proteklih godina čak sedam (7) puta!

Poznata riječka Škola nogometa 1. Gol koja djeluje pod okriljem NK Grbci 2000 sa svojom generacijom starijih morčića/mlađih pionira (igrači rođeni 2005. godine) sredinom travnja putuje u London!

U kolijevci nogometa, dečki iz 1. Gola od 18.-23- travnja odigrat će niz jakih utakmica s odgovarajućim momčadima slavnih suparnika – sudjelovat će na turniru na kojem će, prema dosadašnjim saznanjima, igrati i bivši europski prvaci Liverpool i Notthingam Forest, potom ugledni ligaši Southampton, Reading, Brighton, Fulham… ali i zagrebačka Bubamara, jedna ekipa iz Makedonije te nekoliko momčadi londonskih nogometnih akademija.

Bogat igrački raspored

Pored toga, dogovoreno je i nekoliko prijateljskih susreta (Milwall, Southampton) uz opciju odigravanja još poneke jake utakmice.

Sve to dečkima iz 1. Gola neće pasti nimalo teško, naprotiv, jer je sportska politika ove uspješne riječke Škole nogometa još od njihova osnutka prije osam godina – pružiti djeci najbolje uvjete, najbolje trenere, najbolju skrb uopće te što češće nadmetanje s najboljima! (OVDJE)

 

 

A da je tome zaista tako potvrđuje i ovaj primjer: samo sa podmlatkom minhenskog Bayerna razne generacije Škole nogometa 1. Gol igrale su proteklih godina čak sedam (7) puta! A među tih sedam nastupa je čak i nekoliko pobjeda, što prema filozofiji vodstva Škole nogometa 1. Gol ni izdaleka nije primarni cilj – primarni cilj nije sam rezultat već je to spotski napredak, usvajanje nogometnih vještina, fair-play ponašanja te opći odgoj mladih igrača).

Ali pobjeda nad jednim Bayernom, budimo posve iskreni, čovjeka ipak jako razveseli!

Impresivan niz uglednih suparnika

Nije minhenski Bayern jedini ugledni suparnik s kojim su se razne generacije 1. Gola susretale proteklih godina: bili su tu i susreti s Hoffenheimom, berlinskom Herthom, austrijskim Red Bullom… i mnogim drugim austrijskim, njemačkim, talijanskim…ligašima.

Razne generacije 1. Gola imale su proteklih godina lijepih sportskih nadmetanja i s najvećim hrvatskim klubovima (Rijeka, Dinamo, Hajduk… OVDJE).

1. gol i Dinamo rame uz rame

Također, već dugi niz godina sjajne rezultate ostvaruju i na popularnom Dvoranskom prvenstvu Rijeke gdje su neke finalne utakmice s odgovarajućim momčadima Rijeke stekle i kultni status zbog fantastičnih, silno uzbudljivih utakmica, frenetičnog navijanja i velikog sportskog rivalstva (ali i prijateljevanja mladih igrača izvan samog terena!). (OVDJE)

Igrači 1. gola i HNK Rijeke često su rivali na terenu ali istodobno i veliki sportski prijatelji na terenu i izvan terena

Beskompromisna politika Škole

– Od osnivanja Škole nogometa 1. Gol koja djeluje pod okriljem NK Grbci 2000 naš je primarni cilj kvalitetan rad sa svim našim polaznicima kojima želimo osigurati najbolje moguće uvjete za trening a u okviru naših mogućnosti i okruženja u kojem živimo, kako bi dječaci i mladići uživali sportski i svaki drugi napredak. S tim ciljem tijekom godina u klubu smo angažirali neke od najkvalitetnijih trenera s našeg riječkog prostora ali i šire koji su nesebično odvajali svoje vrijeme kako bi pomogli našim polaznicima – spomenut ću ovom prilikom recimo Azuza Simcihha, danas trenera TOP10 tenisača Tomaša Berdycha koji je neko vrijeme kondicijski trenirao naše morčiće. (OVDJE) – kaže nam Domagoj Rađa, voditelj Škole nogometa 1. gol koji potom objašnjava zašto inzistira na susretima s najboljim i najpoznatijim europskim klubovima.

ŠN 1. gol, tri postolja na Dvoranskom prvenstvu grada Rijeke 2014.
ŠN 1. gol, tri postolja na Dvoranskom prvenstvu grada Rijeke 2014.

– Mi u Školi nogometa 1. Gol smatramo da samo odmjeravanje s najuspješnijima može donijeti svekoliki napredak, kako u igračkom smislu tako i u stjecanju svih drugih iskustava koja bi nam mogla pomoći u daljnjem radu. Želimo našim polaznicima dati priliku da se susretnu s „razinom više“, da steknu novo iskustvo i da vide kako igraju i rade i drugi. A u konačnici, prilika je to i da naše igrače u njihovoj ranoj mladenačkoj dobi vide i treneri i skauti drugih klubova. Neću biti neskroman ako vam kažem da je nakon nekoliko godina našeg upornog sudjelovanja na turnirima po cijeloj Hrvatskoj ali i Njemačkoj, Austriji Sloveniji.. glas o 1. Golu došao do mnogih uglednih klubova od kojih su neki već debelim flomasterom „potcrtali“ imena nekih naših dječaka i mladića u svojim listama njima zanimljivih mladih igrača.

Zahtjevan poduhvat

Treba pripomeniti kako je putovanje u Englesku ipak dosad najambiciozniji i financijski najzahtjeviniji poduhvat ove male i skromne, ali iznimno uspješne riječke škole nogometa gdje financijski teret „eskspedicije“ većim dijelom na sebe preuzimaju roditelji dječaka. I to samo za onaj osnovni, igrački dio boravka momčadi u Londonu.

Uz pomoć nekolicine sponzora, kakvoj se nadaju i iz Škole nogometa 1. Gol, medijskom pokroviteljstvu ove prezentacije riječke nogometne mladosti u „kolijevci nogometa“ posvetio se i web portal Riječanin (rijecanin.rtl.hr) koji će sredinom travnja svakodnevno iz Londona izvještavati riječku i hrvatsku javnost o dnevnim aktivnostima riječkih nogometnih nada.

Svakako, ukoliko je i netko drugi zainteresiran da riječkim nogometnim nadama boravak u Engleskoj učini još sadržajnijim i kvalitetnijim, dobrodošla je i svaka, pa i najmanja novčana donacija koja će doprinijeti sadržajnijem boravku mladih Riječana u „kolijevci nogometa“.

Donirati se može na račun:

NK GRBCI 2000
BKS BANKA
HR8524880011100119364

A iz NK Grbci 2000 odnosno ambiciozne Škole nogometa 1. Gol već najavljuju i skorašnje nove nogometne poduhvate, među kojima će vrlo vjerojatno biti i susret s odgovarajućom momčadi slavnog torinskog Juventusa!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views