Nekadašnje “čudo od djeteta” stiže u Rijeku: bivši igrač Ajaxa pred vratima Rujevice!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Mladi vezni igrač (22) i nekadašnji U-21 reprezentativac Hrvatske poznat je hrvatskim ljubiteljima nogometa po “sapunici” iz 2014. kada je kao golobradi tinejdžer odlazio iz Dinama u Ajax prkoseći uvjetima “gazde” Mamića – tada je Zdravko Mamić završio na sudu s optužbom da je njegovom ocu prijetio čupanjem grkljana…

Iz pouzdanih izvora koji dobro poznaju nogometno tržište i svijet transfera saznajemo da je Robert Murić na putu u Rijeku! Mladi vezni igrač (22) i nekadašnji U-21 reprezentativac Hrvatske koji može igrati i kao lijevi bočni napadač stiže u Rijeku iz Portugala, iz druge momčadi Sportinga iz Brage a već sutra trebao bi u Rijeci proći sve formalnosti uobičajene prije potpisa ugovora.

Murić je po odlasku iz mlađih uzrasnih kategorija Dinama od 2015-17 igrao kombinirano za prvu i drugu momčad Ajaxa. Podsjetimo, Dinama je slavni nizozemski klub tužio FIFA-i jer zbog Murićeva “važećeg stipendijskog ugovora s Dinamom” ali je FIFA stala na stranu Murićevih i Ajaxa! Potom je mladić sezonu 2016/2017 proveo na posudbi u talijanskoj Pescari da bi se brzo vratio u Ajax. Prošle godine transferiran je u portugalsku Bragu gdje nije bio najzadovoljniji statusom u ekipi pa je sreću odlučio potražiti povratkom na hrvatske nogometne terene, ovoga puta, po svemu sudeći, u bijelom dresu!

Zasad nije poznato pod kojim uvjetima bi Murić trebao potpisati za HNK Rijeku no njegovim dolaskom konkurencija u riječkom napadu svakako se pojačava.

To je dobra vijest.

Loša je ona da se njegovim eventualnim potpisom ugovora olakšava manevarski prostor treneru Bišćanu uoči očekivanog odlaska Brazilca Hebera koji je “procvjetao” u bijelom dresu i čiji će vjerojatni transfer u riječku blagajnu donijeti toliko potrebne “svježe” eure.

Priča se svakako uklapa u već godinama poznatu transfernu politiku HNK Rijeke: kupi jeftino mlade, talentirane i “gladne” igrače koji su se “zagubili” po Europi, i nakon njihova uspona u bijelom dresu skupo ih prodaj! U današnjem svijetu nogometa i u našim uvjetima, takva politika nameće se, čini se. kao jedina moguća ako klub želi opstati…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari