ORIJENT – BRAVO! Krimejčani pobijedili slovenskog prvoligaša “Bravo” u prijateljskom susretu

Zgoditak vrijedan zapaženog rezultata postigao je Tadejević u 57. minuti

U idealnim uvjetima, po lijepom vremenu na suncem okupanoj Krimeji, igrači Orijenta 1919 u prijateljskoj utakmici pobijedili su momčad slovenskog prvoligaša NK Bravo iz Ljubljane.

Zgoditak vrijedan zapaženog rezultata postigao je Tadejević u 57. minuti. Publici na Krimeji predstavili su se i novi igrači u crvenim majicama – napadači Kristian Fućak i Loren Maružin te bočni igrač Trojan Maloku.

Pobjeda nad stabilnim slovenskim provligašem svakako je veliko ohrabrenje pred crvene s Krimeje uoči početka proljetnog dijela natjecanja u Drugoj HNL gdje Orijent drži visoko drugo mjesto koje mu donosi kvalifikacije za popunu Hrvatski telekom Prve lige.

Podsjetimo, riječki drugoligaš podnio je zahtjev za ishodovanje prvoligaške licencije! Trenutačno drugoplasirani klub Druge HNL nalazi se na poziciji koja jamči kvalifikacije za plasman u Prvu HNL.

U kontekstu mogućeg plasmana u Prvu HNL treba znati da je postupak licenciranja sve rigorozniji, što znači da Orijent 1919 ne može igrati na Krimeji.

Može igrati na stadionu Kantrida, koji će shodno zahtjevima Opatije dobiti drugoligašku licenciju.

Što se tiče ostalih uvjeta, Orijent 1919 je tijekom procesa ishodovanja licencije u prednosti pred vodećim Šibenikom i trećeplasiranim Rudešom.

Poznato je da Šibenik ima ozbiljnih financijskih problema da bi tek tako dobio prvoligašku licenciju, dok Rudeš prema izjavama klupskih čelnika još uvijek nije uspio osigurati prvoligaški budžet.

Na drugoligaškoj ljestvici nema više kandidata za plasman u prvu ligu budući da druge momčadi prvoligaša ne smiju igrati najviši rang natjecanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari