PAO VELIKI VLADIMIR Britanski san: čudesni Joshua srušio Klička nasred Wembleya!

Spektakularnu borbu za tercet pojaseva prvaka, pred 90.000 ljudi, dobio je Anthony Joshua, sudačkim prekidom u 11. rundi nakon što je u svom dominantnom stilu zadao strahovito teške udarce Kličku

Ostvario je britanski san. Nasred glasovitog nogometnog stadiona Wembley pobijedio je u najvećoj borbi karijere. Nevjerojatnih pobjedničkih 18-0 u profesionalnoj karijeri nastavio je protiv najvećeg od svih velikana boksačke današnjice. Anthony Joshua večeras je postao povijestan.

https://www.youtube.com/watch?v=KSG4AJwigwk

Primao je teške udarce od Vladimira Klička, toliko teške da ga je samo koji dodatni dijelio od poraza. Ali – izdržao je. Osjetio je trenutak, preuzeo inicijativu i u 11. rundi zaključio šampionski pothvat.

“Što reći? 19-0. Nisam savršen, ali pokušavam to biti”, kazao je Joshua nakon meča. Odao je priznanje Kličku i zazvao dvoboj – s Tysonom Furyem. “Želim pružiti još jednu priliku da 90.000 ljudi ovdje vidi boks.”

Razočarani Kličko istaknuo je da postoji mogućnost revanša. Tri pojasa prvaka sada su u rukama 27-godišnjeg Joshue.

https://www.youtube.com/watch?v=HiESzsFCweY

“Kličko je za nas moralni pobjednik”, složili su se Filip Hrgović i Stjepan Božić u RTL-ovom studiju, pohvalivši usto nevjerojatnu kvalitetu boksačkog umijeća koju je Kličko prezentirao s 41 godinom na plećima.

Kronologija borbe Joshua – Kličko

11. runda: Joshua dominantan od početka runde. Sada ponovo sjevaju njegovi jaki udarci. I uspijeva! Odbrojavanje Kličku nakon nevjerojatnog aperkata Joshue. Britanac završava meč!
10. runda: Nema pravih udaraca u ovim minutama, koje borcima i te kako sporo teku. Pred kraj runde, ipak, sjeda još jedan Kličkov desni direkt. Joshua je i dalje “živ”.
9. runda: Sve smo bliže odluci na bodove. Ili su ove posljednje runde zapravo zatišje pred buru?
8. runda: Kličko više pokušava, svježiji je. Gledajući čitav meč, Ukrajinac je u prednosti. Joshua u pojedinim trenucima uspijeva napasti.
7. runda: Znatno mirnija runda. Ali Kličko je u prednosti, Joshua je težeg koraka i nikako ne uspijeva ponovo preuzeti inicijativu.
6. runda: Kličkov munjeviti desni direkt srušio je Joshuu na pod. Kličko traži završetak meča. Joshua nikad nije bio u ovakvoj situaciji. Uvijek je on dominirao. A u ovoj borbi prima teške udarce. Borba se lomi.
5. runda: Kakav početak pete runde! Joshua kao da se opustio, agresivnim napadima zamalo je srušio Klička. No, u nastavku pete runde, Kličko se poput feniksa diže i odgovara strahovito jakim udarcima. Gong spašava Britanca.
4. runda: Čim se začuo gong Kličko je počeo zadavati teške udarce. Joshua odgovara, no primjetno je da teško diše.
3. runda: Joshua preuzima inicijativu. Runda ide na njegovu stranu.
2. runda: Borci počinju preuzimati rizik. Sjevnuo je Kličkov direkt, ali runda praktički izjednačena. Bez drugih značajnih udaraca.
1. runda: Ispitivanje snaga. Puno opreza s obje strane. Ali Kličko je taj koji je zauzeo sredinu ringa i počeo diktirati tempom.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari