PLANOVI ZA NASTAVAK SP Dalić: ‘Ostvarili smo cilj! Hoću biti prvi, nećemo kalkulirati!’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Pet igrača iz prve postave neće igrati protiv Islanda?

Izbornik Zlatko Dalić dan nakon velike pobjede izašao je pred novinare i prokomentirao utakmicu.

“Ostvarili smo svoj cilj. Očekivali ga jesmo, ali ne ovako impresivan način. Ovo je fantastično. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti ovako”, rekao je Dalić i nastavio.

“Jučer je to baš bilo izrazito. U mojih pet službenih utakmica kao izbornika primili smo samo jedan gol, a dali 11 golova”, kaže izbornik.

“Htio bih da budemo prvi u skupini. Poklopi li nam se danas rezultat, onda smo prvi. Moramo voditi brigu o sebi, imamo neke igrače pod žutim kartonima i doći će do promjena u sastavu. Ja bih htio da budemo prvi, ne bih htio da kalkuliramo oko protivnika jer to se obije o glavu. Neću staviti one koji imaju žute kartone jer to bi bio preveliki rizik, tu su 22 igrača koja mogu igrati”, rekao je Dalić.

Žute kartone u prve dvije utakmice dobili su Brozović (2), Rakitić, Rebić, Mandžukić i Vrsaljko.

Je li pobjeda protiv Argentine najveći trijumf u vašoj karijeri?

“To je bila moja najveća pobjeda kao izbornika i trenera. Svaka nova utakmica je najteža i najvažnija, ali dobiti Argentinu i Messija 3-0, superiorno, biti bolji u svim segmentima utakmice, to se rijetko doživimo. Moramo biti ponosni, to nas ne smije prebaciti i ne smijemo prijeći u euforiju – istaknuo je hrvatski izbornik. – Mi moramo gledati sebe, sigurno sada cijeli svijet drugačije gleda na Hrvatsku. Mi sami sebi možemo biti najveći protivnici… Cijelo SP je dosta čudno, favoriti teško pobjeđuju, nije lako i sve ekipe igraju dobar nogomet, a mene veseli da će drugi misliti o nama. Moramo biti po strani i ići korak po korak. Vjerujemo u sebe”, kazao je Zlatko Dalić.

Je li Brozović zauzeo ‘pole position’?

“U cijelom mandatu puno razgovaram s igračima i vodim brigu o njima. Prije utakmice s Argentinom sam zvao Luku, Ivana, kao i tri igrača koji su bili kandidati. Objasnio sam im što očekujem od te pozicije, tog igrača koji će biti Luku i Ivanu korektor. Oni u Realu i Barci imaju korektore. Na nama je bila odluka koji to igrač treba biti i stožer i ja smo zaključili da je Marcelo najživlji i to je igrao u Interu zadnja 2-3 mjeseca. Badelj je bio prvi izbor, a tu je i Kovačić koji nije u ritmu. Izbor je pao na Brozovića. Moram pohvaliti skauting Nigerije i Argentine, Vukojević i Jerkan su sve saznali o protivnicima. Naši igrači imali su na ploči sve zapisano, skauting je odrađen fantastično”, kaže Izbornik.

Na pitanje o Anti Rebiću, i da je bio nervozan, Dalić je rekao.

“Ante je donio agresivnost, brzinu, koju nismo imali po drugoj strani. Imali smo samo jedno krilo, to je Perišić. On ne odustaje, gazi, ruši sve pred sobom. Nekad mora u tim stvarima naći granicu, a jučer je bio na granici kartona. On sazrijeva kao igrač, ne može to preko noći. On se potrošio energetski, kao i Perišić u fazi obrane, morate saznati da obojica igraju fazu obrane fantastično i tu se jako puno potroše i nekad im malo fali u završnici. Opet smo nadtrčali protivnika. Rekao sam im na poluvremenu ‘samo karakter, ne odustati’, ali ako samo jedan pukne u tom segmentu, puca cijeli sistem. Prosjek je preko deset kilometara po igraču, Brozović je imao 11,5 što je ogroman prosjek nakon naporne sezone”, kazao je izbornik.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari