POD STIJENAMA KANTRIDE: Sara Kolak vraća se u nekadašnju formu!

Foto: Ilustracija

Podno stijena Kantride sve protječe u optimističnom tonu. Ne radi se samo na povratku na bacalište već i u vrh svjetskih kopljašica.

Baš kako kaže pjesma AC/DC-a, dug je put do vrh, a Sarin itekako traje. Olimpijska pobjednica već godinu i pol je bez natjecanja. Prvo ozljeda ramena pa lakta i mnogi bi olako zaključili da je Sara rekla svoje na bacačkoj sceni.

“Nema odustajanja, nikada nije ni bilo tako da bez brige. Ozljede su sastavni dio sporta”, rekla je olimpijska pobjednica u disciplini koplje Sara Kolak.

I sastavni dio Sare. Iako je sada sve u redu – ozljede i Sara još ponekad trebaju pronaći zajednički jezik.

“Funkcija je super, ne osjećam kad bacam. Tu i tamo se zna malo požaliti kad bacam, želi pozornost, malo da ga opustim, malo da ga pomaziš, ali nije ništa zabrinjavajuće”, rekla je Kolak.

I tako napokon, podno stijena Kantride sve protječe u optimističnom tonu. I da, ne radi se samo na povratku na bacalište već i u vrh svjetskih kopljašica.

“Ona je fajter nevjerojatni tako da vjerujem u nju, bit će ok. Samo da riješimo probleme, da maksimalno baca i bit će sve OK. Radimo za to da će biti tamo gdje spada”, rekao je Andrej Hajnšek, trener Sare Kolak.

A povratak kreće jako brzo. Već krajem lipnja Sara će otvoriti sezonu mitingom u Češkoj, a ako sve bude dobro, forma će se tempirati za svjetsko prvenstvo.

“Da, vrhunac sezone je Svjetsko prvenstvo, 30. rujna su kvalifikacije. Do onda dijamanta liga pa onda možda još koji miting, državna prvenstva”, rekla je Sara.

A kojim se udaljenostim Sara nada, probali smo saznati. Leti li koplje na treninzima preko 60, oko 65 metara ili više? Na novinarske provokacije Sara je odgovorila u maniri pravog šampiona:

“Kad dođu natjecanja, onda ćemo malo bolje metar pogledati i onda će mi to biti od veće važnosti. Trenutno mi nije jer ako se tehnika spoji i ako napravim ono na čemu radim na treningu, neće biti problem nigdje. Neću ništa govoriti, radim na tome, radim, radim.”

A uporan rad se uvijek isplati. Nakon Hanžeka 2017. Sara Kolak se vraća na atletska borilišta spremnija no ikad.
Boris Jovičić

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari