Pogledajte sažetak: U pripremnoj utakmici Rijeka – Slovacko 1:2

Nogometaši Rijeke poraženi su od momčadi Slovacko (1:2), češkog prvoligaša, u prvoj pripremnoj utakmici u Umagu

RIJEKA – SLOVACKO 1:2

UMAG – Rijeka – Slovacko 1:2 (0:1). Sportski centar Stella Maris. Gledatelja: 50. Sudac: Buvinić (Umag). Pomoćnici: Mađarić (Vrsar) i Vukojević (Umag).

Strijelci: 0:1 Dvorak (10′), 1:1 Gorgon (55′), 1:2 Sadilek (88′). Žuti kartoni: Acosty, Lončar, Capan, Raspopović (Rijeka), Šimko, Kalbiska (Slovacko).

RIJEKA: Prskalo (od 46′ Pandur), Tomečak (od 59′ Raspopović), Escoval (od 59′ Čeliković), Galović (od 59′ Lepinjica), Smolčić (od 59′ Štefulj), Capan (od 59′ Halilović), Pavičić (od 59′ Lončar), Acosty (od 59′ Murić), Andrijašević (od 59′ Iglesias), Gorgon (od 59′ Vuk), Čolak (od 59′ Puljić).

SLOVACKO: Porcal, Hofman, Kliment, Navratil, Petržela, Divisek, Havlik, Dijinari, Rainberg, Dvorak, Danicek. Još su igrali: Trmal, Kadlec, Koita, Vasilev, Marecek, Kohout, Šimko, Holiš, Sadilek, Kalabiska, Jouroska, Vecheta.

Ključan trenutak dogodio se u završnici utakmice (88′) kada se Sadilek izborio za poziciju u kaznenom prostoru i poentirao – 1:2.

Rijeka je dobro krenula u utakmicu, u šestoj minuti Pavičić je ubacio, kratko je odbijena lopta, a Andrijašević je pucao preko gola.

Gosti su poveli nakon jedne brze kontre u desetoj minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, glavom je poentirao Dvorak – 0:1.

Sedam minuta kasnije udarac s 20 metara lako je ukrotio Prskalo.

U 19. minuti sjajan prodor Acostyja koji je odigrao za Gorgona. Uslijedio je ubačaj, Anadrijaševićev pokušaj završio je kod Čolaka čiji je udarac unutar 16 metara blokiran.

U 23. minuti vratar Slovackog izašao je s crte, loptu je primio Acosty, uslijedio je precizan lob, ali siguran gol spasio je Hofman.

U završnici prvog dijela Tomečak (37′) je ubacio, Čolak je dobro pucao, ali vratar Slovackog dobro je reagirao.

Rijeka je prva stigla do prilike u nastavku, Andrijašević je ostao sam pred golom Slovackog, ali vratar češke momčadi na vrijeme je izašao, skratio kut i obranio. Nakon kornera, Galović je bio najviši, udarac je otišao preko grede.

Češka momčad bila je blizu drugog gola u 53. minuti. Navratil je ubacio s lijeve strane, Kliment je dobro pucao glavom, ali greda je ovoga puta spasila bijele.

Rijeka je do gola stigla u 55. minuti. Pavičić je lijepo prošao i odigrao za Čolaka. Uslijedio je ubačaj u kazneni prostor, Gorgon je bio spreman na drugoj strani – 1:1.

Slovacko je blizu gola bila u 83. minuti, udarca Vasileva otišao je pored gola. U završnici utakmice priliku je imao i Murić, ali njegov udarac obranio je vratar Slovackog.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari