RAZGOVOR: LEONARDO ZUTA, POBJEDNIK U ANKETI NAŠEG PORTALA Hvala čitateljima Riječanina i svim navijačima na lijepom priznanju!

„Moram priznati da slabo pratim hrvatske medije jer još uvijek baratam samo s osnovama hrvatskog jezika, no izuzetno mi je drago da su mi čitatelji vašeg odnosno našeg riječkog portala odali ovako veliko priznanje“, rekao nam je Leonard Zuta kojeg ste u anketi portala Riječanin proglasili najboljim igračem Rijeke u Splitu

Leonard Zuta Šveđanin s makedonskom putovnicom i lijevi bočni Rijeke, kako sezona odmiče postaje sve jača i važnija karika u momčadi Rijeke. To su prepoznali i navijači koji mu i na utakmicama ali i izvan terena odaju sve veću pažnju, podršku i poštovanje.

Leonard Zuta (čak) 59 posto glasova, dvostruki strijelac Heber 31 posto a tek potom svi ostali – to su rezultati vašeg glasovanja u anketi portala Riječanin za najboljeg igrača Jadranskog derbija odigranog u nedjelju u Splitu. (OVDJE)

Leo je to sve pohvale i priznanja zaslužio svojim zalaganjem u baš svakoj utakmici koju je odigrao, a sve su češći i potezi kojima direktno pokreće sjajne akcije ali i odlučuje važne utakmice, poput ove posljednje u Splitu gdje je Rijeka ponovno nadigrala i pobijedila Hajduk rezultatom 0:2.

Podsjetimo, Zuta je – uz strijelca Hebera – bio najzaslužniji za vodstvo Rijeke na Poljudu. Jest da je Heber sjajnim potezom okončao dodavanje Zute s lijeva, no riječki Brazilac ne bi ni došao u takvu idealnu šansu da mu je nije pripremio fanatično borbeni Zuta koji se „hrvao“ s braničima Hajduka, u jednom momentu i pao na travu, ali se odmah potom ustao, izborio za jednu loptu, sjajnim trikom i fizičkom nadmoći nadmudrio svoga čuvara te „gurnuo“ Hebera u šansu koja je naposlijetku Riječane dovela do vodstva.

Danas smo razgovarali sa skromnim Leom koji se vidno oduševio kada smo mu priopćili da je upravo on izabran za igrača utakmice u Splitu, iako je prije svega želio istaknuti zasluge drugih, odnosno cijele momčadi:

– Ja najbolji u Splitu?! Hvala čitateljima Riječanina, ali stvarno mislim da je igrač utakmice bio dvostruki strijelac Heber. No napominjem, baš kao i uvijek, i za pobjede i za poneku lošiju izvedbu zaslužni smo svi, cijela momčad. Bez dobre igre svih nas ne bi bilo ni rezultata!

Ipak, Leo, naši čitatelji prepoznali su tvoju veliku požrtvovnost i htijenje da u svakoj utakmici daš sve od sebe, pa su to i nagradili istaknuvši upravo tebe kao pobjednika ankete?

– Istina je da u svakoj utakmici nastojim dati sve od sebe, posljednji atom i kap znoja. Mi smo dužni tako razmišljati i tako se ponašati. Klub nam daje puno, navijači još i više, i samo takvim pristupom postigli smo tako velik uspjeh prošle sezone koju smo zaključili osvajanjem dvostruke krune. Osobno, ja sam nogometni profesionalac, od nogometa živim, i izdao bih sam sebe kada svakoj utakmici ne bi pristupao kao da mi je presudna.

O čemu si razmišljao kada si se izborio za onu loptu koja je kasnije pretvorena u dodavanje za zgoditak Hebera?

– Hahaha, teško je sada reći o čemu sam razmišljao, vjerojatno nešto u stilu – „nećeš ti nego ja, ova lopta je moja!“. Kad sam se već našao blizu korner zastavice znao sam da su moji suigrači u šesnaestercu, i da ću – uspijem li uputiti dobar centaršut – možda pronaći nekoga u idealnoj poziciji. Tako je i bilo, takve situacije uostalom i uvježbavamo na trenigu – Heber je bio na pravom mjestu, a njegov potez i poentiranje je ono što navijači trebaju slaviti, rekao nam je skromni Leonrad.

https://www.youtube.com/watch?v=lvDVenfDkQg

Leo, približavamo se završetku „prve četvrtine“ prvenstva. Još je daleko od kraja, no Hajduku je Rijeka pobjegla na pet bodova prednosti, a zaostatak za vodećim Dinamom je tek četiri boda. Može li Rijeka držati korak u toj utrci i doći u priliku da obrani prošle sezone osvojeni naslov?

– Svakako! Do kraja prvenstva je još jako jako puno i sve momčadi, pa i ove pri vrhu ljestvice, doživjet će i preživjeti mnoge uspone i padove u svojoj igri i rezultatima. Nama je najvažnije da ne padnemo u neku veću krizu, za što sada ne vidim apsolutno nikakvog razloga, i da držimo korak sa svima pri vrhu ljestvice. Uvjeren sam da imamo kvalitete i takav roster momčadi da možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, no trebat će naravno – kao i uvijek u sportu – i malo sreće. Da nas zaobiđu ozljede, ne pogode previše „kartoniranja“ i ono najvažnije – da uđemo u najbolju formu upravo kada to bude i najpotrebnije i najvažnije.

Kakva je atmosfera u svlačionici glede nastavka natjecanja u Europskoj ligi koje nije započelo na najbolji način – Bijeli su naime doživjeli poraz (1:2) na Rujevici od AEK-a?

– Iako nismo kao momčad odigrali najbolje prošloga četvrtka protiv AEK-a, šteta toga poraza. Mislim da smo uz malo sreće mogli izvući i remi, što bi nam puno značilo. Ne toliko zbog jednog osvojenog boda, koliko zbog „otkidanja“ dva boda AEK-u. Ipak, i ovako mi u svlačionici smatramo da i dalje imamo šanse za prolaz, odnosno jedno od prva dva mjesta u skupini. U igri je još 15 bodova, i dokle god ima matematičke šanse da uspijemo, mi ćemo se boriti i davati sve od sebe. Uostalom, tko kaže da mi i u gostima ne možemo iznenaditi neku od ovih momčadi? Pokazali smo da možemo igrati sa svima, i uz malo više koncentracije pa i sreće još u našoj grupi D može biti svašta.

Foto: Riječanin

Leo, hvala ti na tvojem vremenu koje si dovojio za ovaj razgovor, i želimo ti puno uspjeha kako s momčadi tako i na osobnom planu.

– Hvala vama na lijepim željama, a još se jednom želim zahvaliti vašim čitateljima što su mi dali ovako veliko priznanje proglasivši me najboljim igračem Rijeke na ove dvije utakmice. Ostaje mi samo odužiti se još požrtvovnijim i boljim igrama!

Izuzetno simpatičnom Leonardu Zuti, pravom profesionalcu od glave do pete, i mi želimo sve najbolje u nastavku sezone!

Foto: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari