RIJEČANI U LONDONU Otkriveno: 1. Gol na turniru u grupi s europskim prvakom Nottingham Forestom i premijerligašem Crystal Palaceom!

Poznata riječka Škola nogometa 1. Gol sa generacijom igrača rođenih 2005. godine idućeg tjedna u središtu Londona sudjelovat će na prestižnom pozivnom turniru Pro International Invitational Festival koji će se odigrati na prekrasnom sportskom centru Market Road Pitches u četvrti Islington

Iako razne selekcije 1. Gola (koja djeluje pod okriljem NK Grbci 2000) već imaju iskustvo igranja na turnirima u mnogim europskim zemljama (Austrija, Njemačka, Slovenija, BiH…) o čemu smo pisali OVDJE, posjet kolijevci nogometa zasigurno će biti novo, jedinstveno i nezaboravno iskustvo za riječke talente koji će tijekom petodnevnog boravka u glavnom gradu Ujedinjenog kraljevstva odigrati nekoliko prijateljskih utakmica s uglednim klubovima (Milwall, Southampton); a u subotu 22. travnja sudjelovat će i na prestižnom pozivnom turniru Pro International Invitational Festival koji će se odigrati na prekrasnom sportskom centru Market Road Pitches u četvrti Islington u središnjem Londonu.

ŠN 1. gol, tri postolja na Dvoranskom prvenstvu grada Rijeke 2014.
ŠN 1. gol, tri postolja na Dvoranskom prvenstvu grada Rijeke 2014.

Na turniru će sudjelovati 15 momčadi podijeljenih u tri grupe, a nakon izvlačenja grupa kojih su nositelji bili ugledni premijerligaši Crystal Palace i Southampton te višestruki europski prvak Liverpool – momčad 1. Gola dopala je grupa A u kojoj će snage odmjeriti s Crystal Palaceom, Queens Park Rangersom, bivšim europskim prvakom Nottingham Forestom i Crown Pro Elite školom nogometa.

Evo i svih sudionika turnira:

Group A
1. Crystal Palace FC
2. QPR FC
3. Nottingham Forest FC
4. Crown Pro Elite (regional finalist)
5. 1. Gol Rijeka (Croatia)

 

Group B
1. Liverpool FC
2. Norwich City FC – Black
3. Camden Elite FA (regional champions)
4. Reading FC
5. Bubamara Academy (Croatia)

Group C
1. Southampton FC
2. Fulham FC
3. Brighton and Hove AFC
4. Norwich City FC – Yellow
5. Pro Touch SA (host)

https://www.facebook.com/protouchsa2006/videos/10158519604040704/

 

Kako su napomenuli organizatori Pro International Invitational Festivala, sve momčadi profesionalnih klubova nastupit će sa službeno registriranim igračima poniklima u njihovim nogometnim akademijama koji inače igraju u tamošnjim ligaškim natjecanjima, a ne s razvojnim, drugim momčadima.

Treba se posebno osvrnuti i na mjesto odigravanja turnira: prekrasni nogometni centar Market Road Pitches u Islingtonu u središnjem Londonu desetljećima je bio tradicionalno mjesto okupljanja nogometne mladeži iz kojeg su ponikli i neki od poznatih premijerligaških igrača, no desetljeća korištenja donijela su i priličnu devastaciju kompleksa.

No prije nekoliko godina općinsko vijeće Islingtona odlučilo je obnoviti centar u što je uloženo čak dva milijuna funti (!), od čega su gotovo pola iznosa osigurali FC Arsenal odnosno Premier liga.

Pravi primjer ulaganja, ne samo u sportski centar već – preneseno – u zdravlje tisuća mladih koji će njime prokrstariti, odnosno u zdravlje nacije i prosperitet nogometa! Gdje bi nama bio kraj – pa i školama nogometa poput 1. Gola – kada bi se u nas pronašli ulagači koji bi shvatili da je ovako uložen novac – najvrednija investicija… A dugoročno i isplativi poslovni potez kroz niz ugovorenih kompenzacija!

U nekim (logističkim) segmentima daleko smo mi od razvijene Europe – no nasreću ne i talentom, predanošću i radinošću naših sportaša i sportskih djelatnika! Upravo to je i prepoznato od inozemnih partnera naših ambicioznijih škola nogometa koji u goste rado pozivaju hrvatske partnere koji žele rasti, razvijati se i usvajati nova znanja te ostvarivati nove kontakte.

Medijsko pokroviteljstvo

Upravo zbog toga, prepoznavši napredne ideje i visoke ciljeve riječke škole nogometa (OVDJE), medijskoj promociji putovanja Škole nogometa 1. Gol u kolijevku nogometa pridružio se i web portal Riječanin (rijecanin.rtl.hr) koji će s lica mjesta izvještavati o svim aktuvnostima riječkih nogometnih nada u kolijevci nogometa.

Azuz Simcich na treningu podmlatka Škole nogometa 1. gol
Azuz Simcich na treningu podmlatka Škole nogometa 1. gol

Zahtjevan poduhvat

Treba pripomeniti kako je putovanje u Englesku ipak dosad najambiciozniji i financijski najzahtjeviniji poduhvat ove male i skromne, ali iznimno uspješne riječke škole nogometa gdje financijski teret „eskspedicije“ većim dijelom na sebe preuzimaju roditelji dječaka. I to samo za onaj osnovni, igrački dio boravka momčadi u Londonu.

Iz Škole nogometa 1. Gol pozdravili bi i promovirali eventualnog sponzora ili donatora koji bi pripomogao uspješnijoj realizaciji boravka momčadi u Engleskoj. Dobrodošla novčana donacija koja će doprinijeti sadržajnijem boravku mladih Riječana u „kolijevci nogometa“ može se uplatiti na račun:

NK GRBCI 2000
BKS BANKA
HR8524880011100119364

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari