ORHAN SALI

Riječanin Orhan Sali snimio novu pjesmu posvećenu HNK Rijeci

Kako piše web HNK Rijeke, zadnjih nekoliko dana ljubav prema „Rijeci“ sasvim spontano, bez pripreme i uz puno entuzijazma razlila se kroz demo, nadamo se, nove navijačke pjesme, zasad radnog naziva „Majstori s mora“.

Naime, kako su navijači nestrpljivi svom povratku na tribine, zamoljen da nam na svoj način, u melosu koji mu je prirođen i koji je sastavni dio riječke multikulturalnosti, ispjeva najdražu navijačku pjesmu dok se čeka otvaranje stadiona, Orhan Sali, član nekadašnjih „Pehlin Kingsa“, benda koji je odradio „s nogu“, kroz cijelu Rijeku tolike gaže i rasplesavao mnogobrojne Riječanke i Riječane, uhvatio se posla, piše HNK Rijeka.

U trenutku kada smo ga zamolili da se navijačicama i navijačima i on obrati pjesmom, stroge mjere oko nas počele su popuštati te je tako početni impuls za pjevanjem prerastao u spontanu, još nedorađenu, pravu „pandemijsku“ verziju pjesme koja će nas zauvijek podsjećati na vrijeme u kojem je nastala, kao i na vrijednosti kojima nas je vratila. Kako kaže Sali, to je pjesma veselja kojoj je cilj ujediniti sve rujevičke tribine, a i šire:

– Ma ja sam vam već i u pjesmi „Lampadine“ pokazao svoju životnu filozofiju. Pogotovo u zadnja dva mjeseca ona se potvrdila ispravnom jer nam je svima život u zadnje vrijeme pokazao ono za što se vrijedi potruditi. To je zajedništvo oko pozitivnih ciljeva. Isto tako, kao pripadnik romske nacionalne manjine koji jako voli svoj grad, moram reći da je to zajedništvo najizraženije, čini mi se, baš na „Rijekinim“ utakmicama, kada kao jedno dišemo kroz sport i pjesmu za naš klub. Nema boljeg od toga. S nekim sam igračima i privatno povezan, a osim što ih smatram svojim prijateljima, mnogi se dečki redovito friziraju kod mene u salonu, jer znate da nogometaši vole dobre frizure, priča nam ovaj simpatični sugrađanin kroz smijeh i nastavlja:

– Kako se ideja razvijala dalje tako sam uz pomoć suradnika, prije svega s tekstopiscem Petrom Miletićem, na brzinu složio pjesmu radnog naziva „Majstori s mora“ da se zna kako mi iz Primorja i s Kvarnera znamo tko su pravi majstori ;). Ne mogu ja raditi ništa napola, takav sam. Kada se nečega uhvatim nastojim da to bude što bolje i da ljudi budu sretni. Eto, zato sam se potrudio i drago mi je da jesam jer su mi i naši dečki pomogli u tome. Zamolio sam ih da se uključe sa svojim kućnim videima i mislim da je sve skupa, unatoč sitnim propustima zbog vremena, ispalo dobro. Ako ništa, zauvijek ćemo imati i glazbeni podsjetnik i na ovo vrijeme koje je, nadam se, sve više za nama kaže glazbenik za web HNK Rijeke.

Sali nam je ispričao i kako se s nostalgijom sjeća utakmica na Kantridi na koju se naviknuo još kao dijete:

– Sjećam se da smo kao „mulci“ preskakali ograde, molili tadašnje „milicajce“ da nas puste na stadion, a onda smo se gurali u prve redove Armadine tribine na Kantridi, baš kao da smo veliki i odrasli. S povijesne utakmice „Rijeka“ – „Crvena Zvezda“ jasno se sjećam bakljade i zaštitnog navijačkog lica, legendarnog Aljoše s Down sindromom. Od utakmica novijeg datuma, osim onih ključnih u 2017., u posebnom sjećanju ostat će mi utakmica protiv „Milana“, rekao je Orhan.

– Ali, znate, ne može se ništa usporediti s Kantridom. Klub nam je baš ovih dana izašao ususret i otvorio vrata rujevičkog stadiona za snimanje kadrova za demo verziju spota pa sam tamo bio stao na trenutak i gledao u prazan travnjak i razmišljao baš o tome kako je sve to lijepo i super, ali Kantrida je ipak posebna. Čak i kada je prazna. Možda zato što su se i sam nogomet te igra općenito značajno promijenili od vremena Kantride. To se ne odnosi samo na nas, nego na cijeli svijet i nama koji koliko toliko pamtimo neka druga navijačka vremena vjerojatno i to malo fali. Ona izvornost nogometa na kojoj smo odrasli. Ali, srećom, barem kod nas u Rijeci još uvijek živi i taj sirovi navijački duh i živi dobar nogomet te se nadam da će igra naših dečki nakon karantene opet staviti u prvi plan ono što je bitno: ljubav za „Rijeku“ i jedinstvo navijača. Drugo će sve već doći, zaključuje naš sugovornik, kaže Orhan Sali za web HNK Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari